Corporatist de succes în zece pași

473
Corporatist de succes în zece pași - corporatistin10pasi-1519312954.jpg

Articole recomandate

l Te naști într-un sat de pe lângă un oraș mai mare. Satul vostru are și o șosea. Tu nu stai la șosea. Acolo stau ăia înstăriți.

l Crești auzind-o pe maică-ta spunându-și cât e de proastă că l-a luat pe tac-tu și spunându-ți că dacă nu înveți ai să ajungi ca el.

l La școala din sat ești primul. Maică-ta e mândră, vecinele invidioase, taică-tău bea în cinstea ta.

l Dai la liceu la oraș. Primul șoc cultural. Stai la o mătușă. Pentru tine e zâna cea bună, pentru vecinii ei, "nebuna de la cinci". Îți petreci mare parte la baie. WC-ul în casă te fascinează.

l După primul an de liceu în care ai fost doar al cincilea din clasă și maică-ta aproape că te renegase, te acomodezi și te faci tocilar. Ți se zice "Țăranu", fetele îți vorbesc frumos doar când îți cer tema, băieții joacă fotbal cu ghiozdanul tău.

l Ajungi la facultate. La București. Al doilea șoc cultural. Maică-ta îți trimite scrisoare că poate să moară liniștită. În aceeași scrisoare, mă-ta mare zice că ea vrea să te vadă însurat și că moare dup-aia.

l În ultimul an de facultate, te duci internship. Stai opt luni neplătit, după opt luni șeful biroului îți zice: "Avem un post liber". Accepți chiar salariul minim pe economie. O suni pe maică-ta și-i dai raportul. E atât de fericită încât se gândește că, acum că te-ai realizat la București, ar putea să-l lase pe tac-tu și să vină să stea cu tine.

l La job, vii primul și pleci ultimul. Ești ultra-obedient și pupincurist. Colegii sunt scârbiți de tine, șeful te place și te exploatează. Îți mărește salariul. Poți chiar să îi trimiți și maică-tii niște bani.

l Te însori cu cea mai frumoasă fată de la tine din sat. E și ea venită la București, dar nu a avut succesul tău. Faceți nuntă în sat. Maică-ta plânge, bunică-ta nu moare, în schimb e mort de beat taică-tău.

l Ești avansat. Faci credit pentru casă și mașină. Te așteaptă 25 de ani de rate și vacanțe în Turcia și Grecia. Bunică-ta a murit, maică-ta vine la voi să vă crească plodul, taică-tău e tot la birt.

Concluzia: Nu ești fericit, dar ești împlinit! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Februarie 2018
Stire din Fun : Prăjituri cu destinație finală
Miercuri, 21 Februarie 2018
Stire din Fun : Ai grijă  ce-i spui soției!
Marţi, 20 Februarie 2018
Stire din Fun : Știați că…?
Pagina a fost generata in 1.7009 secunde