Ziua NATO, sărbătorită la Constanța. Pavilionul, ridicat în portul militar

405

Articole de la același autor

An de an, în prima duminică din luna aprilie, țara noastră sărbătorește Ziua NATO în România. Anul acesta, cu prilejul împlinirii a 15 ani de când țara noastră a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Forțele Navale Române organizează duminică, de la ora 9, o ceremonie de ridicare a pavilionului NATO în portul militar Constanța.


Prezența partenerilor din Alianța Nord-Atlantică în România va fi marcată prin escala, în perioada 6 - 7 aprilie 2019, în portul Constanța, a navelor din gruparea permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și a  vedetei de patrulare HNS "Ritsos" din Grecia.  Gruparea SNMG-2 este alcătuită din BGS "Drazki" (Bulgaria), HNMLS "Evertsen" (Olanda), HMCS "Toronto" (Canada), TCG "Yldirim" (Turcia) și fregata "Regele Ferdinand". Navele vor participa la exercițiul multinațional "Sea Shield 19" și vor ieși pe mare luni, 8 aprilie, pentru o săptămână în care își vor sincroniza toate eforturile în vederea îndeplinirii obiectivelor.
Din anul 2015, Forțele Navale Române organizează și coordonează exercițiul multinațional "Sea Shield", cu implicarea unor  categorii impresionante de forțe, desfășurat în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre.


Începe exercițiul Sea Schield 19, în Marea Neagră


Anul acesta, Forțele Navale Române, în calitate de gazdă, implică o structură impresionantă de forțe în desfășurarea Exercițiului "Sea Shield 19". Sub conducerea și coordonarea Comandamentului Flotei, vor fi două fregate, două corvete, două dragoare de mine, două nave purtătoare de rachete, două nave maritime pentru scafandri de luptă, trei remorchere maritime, un detașament de scafandri EOD, specializați împotriva amenințărilor subacvatice, două detașamente mobile de lansare rachere și alte nave de sprijin, precum și structurile specializate distincte, Brigada 23 Radioelectronică și Observare, Direcția Hidrografică Maritimă, centrul 110 Comunicații și Informatică, Centrul pentru Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, care vor asigura suportul specific la țărm.


Forțele Aeriene Române asigură secvențele de luptă împotriva amenințărilor aeriene cu aeronave MIG LanceR și F-16, iar forțele navale ale Statelor Unite și ale Turciei vor acționa cu două aeronave de patrulare maritimă. Forțele Terestre Române participă la exercițiu cu un detașament din compunerea Brigăzii 9 "Mărășești", pentru protecția căilor de comunicații terestre și a portului Constanța.


Scenariul este fictiv și urmărește planificarea și executarea unei Operații de Răspuns la Criză sub mandatul unei Rezoluții a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, în contexytul unui mediu de securitate caracterizat cu amenințări simetrice și asimetrice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4194 secunde