Zi neagră la Constanța! Polițist și militar morți în accidente rutiere

1806
1
Zi neagră, ieri, la Constanța. Un polițist și un militar au pierit fulgerător în două accidente rutiere. Unul s-a stins pe drumul spre Vama Veche, altul pe un drum închis, lângă Ciocârlia. Ambii erau buni profesioniști, însă, un moment de neatenție, le-a fost fatal.


Miercuri noapte, cu doar câteva minute înainte de miezul nopții, un apel la 112 dădea alarma: pe drumul spre Vama Veche se produsese un accident, iar o persoană era grav rănită. Polițiștii ajunși la fața locului au fost șocați să găsească chiar un coleg de-al lor, pentru care, din păcate, nu s-a mai putut face nimic.


Din cercetările la fața locului a reieșit că polițistul, șofer în autoturismul MAI, a ieșit pe drumul principal DN39 de pe un drum secundar, între 2 Mai și Vama Veche, și a fost lovit în lateral - spate de un alt autoturism.


Echipajul MAI era compus dintr-un polițist de ordine publică, detașat, și un jandarm din cadrul GMJ Constanța. Urmare a accidentului, polițistul a fost grav rănit, fiind găsit de medici în stop cardio respirator. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, acesta a decedat.


În ceea ce privește jandarmul, acesta este internat la secția de Chirurgie 1 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Potrivit medicilor, starea lui este stabilă. "Pacientul a fost diagnosticat cu traumatism toracic (n.r. are patru coaste rupte). Acesta este stabil, conștient și colaborant", spune conducerea SCJU. De asemenea, mai sunt două victime rănite ușor, din autoturismul civil, o fată de 21 de ani și un băiat, însă aceștia nu au necesitat internarea.


Conducerea IPJ Constanța a transmis printr-un comunicat condoleanțe familiei polițistului decedat. Ioan Colinel Hrisu era agent șef adjunct de poliție în cadrul IPC Vaslui și fusese detașat pe litoral, la Biroul de Poliție Vama Veche. Acesta avea 53 de ani și trei copii. 


S-a înfipt cu mașina într-un bloc de beton


După anunțul morții polițistului, dimineață a venit și vestea că un militar ar fi decedat, pe câmp, în mașina pe care o cumpărase în urmă cu o lună. Acesta a intrat cu autoturismul într-un parapet pus pe mijlocul unui drum care în prezent ar fi închis.
Medicii trimiși cu elicopterul la fața locului au putut doar să constate decesul tânărului de 32 de ani. Gabriel Ban se afla singur în mașină și impactul cu blocul de beton i-a fost fatal. Iată ce spun cei de la Drumuri despre locul unde s-a petrecut accidentul. "Drumul respectiv era închis de când funcționează autostrada. Bucata de beton în care a intrat este, de fapt, un parapet, care semnalizează că drumul este închis. De când s-a făcut autostrada, drumul nu mai există. Acest parapet este modalitatea de a închide un drum, să nu se mai intre pe el", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul regiei Autonome de Drumuri și Poduri Constanța, Lucian Lungoci.


O ironie a sorții


Născut pe 5 februarie 1985, Gabriel Ban era sergent major la Unitatea Militară 01459 și avea specialitatea comandant și mecanic conductor tancuri și autotunuri. Gabriel nu era căsătorit și locuia singur într-un apartament din Medgidia. Era pasionat de sport și era legitimat la secția de skandenberg a Clubului Sportiv Medgidia. Toți îl știau drept "Tanchistul". În urmă cu doi ani, Gabriel a devenit campion al României la skandenberg.


Mașina în care și-a găsit sfârșitul era recent cumpărată și, ca o ironie a sorții, în luna iunie, imediat după ce le-a prezentat-o prietenilor, Gabriel a scris pe Facebook mesajul "Keep calm and drive safe!".


Comentează știrea

un cititor
28 iulie 2017
ce prostie

Știe cineva ce căuta bucata aia de beton pe un drum public? Așa se semnalizează un drum închis? De câtă vreme era așa și cum ar trebui să fie o lucrare terminată pentru a nu fi pericol public? De ce suntem nemernici?

Pagina a fost generata in 0.8928 secunde