Zi decisivă pentru Kovesi! Va fi audiată în calitate de suspect

138
Zi decisivă pentru Kovesi! Va fi audiată în calitate de suspect - 02kovesimv465x390-1550216302.jpg

Articole recomandate

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este așteptată la ora 13.00 la sediul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, unde va fi audiată în calitate de suspect, acuzațiile fiind de mărturie mincinoasă, luare de mită și abuz în serviciu, într-un dosar pornit de la denunțul lui Sebastian Ghiță, fugar în Serbia. Citarea lui Kovesi are loc în contextul în care ea urmează să plece la Bruxelles pentru a participa la interviurile pentru postul de procuror-șef european.


 Potrivit declarațiilor făcute pe 13 februarie de Laura Codruța Kovesi, ea a fost pusă sub acuzare pentru 3 infracțiuni: luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

Potrivit lui Kovesi, ancheta ar avea legătură cu aducerea în țară în 2011, din Indonezia, a fostului director al FNI, Nicolae Popa, omul de încredere al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Pe atunci, Kovesi era procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani și 4 luni de detenție în dosarul FNI.

Procuroarea Adina Florea, adjuncta șefului Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ) din cadrul Parchetului general (PG), a declarat că dosarul în care Laura Codruța Kovesi este citată în calitate de suspect a fost deschis în decembrie anul trecut, în urma unui denunț al fugarului Sebastian Ghiță, fost deputat PSD. Adina Florea este chiar procurorul de caz.


Fostul premier Victor Ponta a fost citat la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, din cadrul Parchetului General, pentru audieri în dosarul care o vizează pe fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi.

Potrivit unor surse judiciare, Ponta va fi audiat în calitate de martor, în dosarul Laurei Codruța Kovesi. Citarea a fost făcută pentru vineri, la ora 9.30, anunță Realitatea TV.

Sebastian Ghiță a făcut, joi seara, un tur al televiziunilor, în care a repetat că probele pe care le-a depus în dosarul lui Kovesi conțin "lucruri mult mai grave decât vă închipuiți". Fostul deputat PSD a afirmat că a depus la dosar fotografii, o înregistrare video, mailuri și a indicat 10 martori în favoarea sa.

Iohannis, după citarea Laurei Codruța Kovesi: "Solicit corectitudine maximă!"

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat după citarea Laurei Codruța Kövesi de către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

"Prioritatea zero a tuturor celor care au responsabilități în statul român, indiferent de funcțiile pe care le ocupă, trebuie să fie protejarea și consolidarea statului de drept.

Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruța Kövesi, conducerea acestei secții având o imensă răspundere în acest sens.

Secția specială pentru anchetarea magistraților nu trebuie sub nicio formă să fie un instrument politic de anchetă și intimidare a magistraților și procurorilor. Am contestat încă de la început înființarea unui astfel de organism, sever criticată și de către Comisia de la Veneția, Comisia Europeană și GRECO, pentru că nu prezintă suficiente garanții de independență în raport cu factorul politic și poate afecta încrederea cetățenilor în justiție", a transmis Klaus Iohannis, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5822 secunde