Zeci de românce, prostituate de lux în Londra! Percheziții și în Constanța

1508
Zeci de românce, prostituate de lux în Londra! Percheziții și în Constanța - londra-1573853696.jpg

Articole de la același autor

Acțiune de amploare în capitala Marii Britanii, Londra, pentru destructurarea unei grupări de traficanți de carne vie români.  Nu mai puțin de 17 persoane au fost arestate, au anunțat autoritățile britanice, iar 29 de tinere, despre care se crede că erau victime, fiind obligate să se prostitueze, au fost eliberate. În același dosar au fost realizate percheziții și în Iași, dar și în Constanța, fiind reținut un suspect. 


Astfel, potrivit datelor date publicității de oficialitățile engleze, în urma descinderilor au fost arestați 14 bărbați și trei femei, cu vârste între 17 și 50 de ani. 


Suspecții sunt acuzați de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri și posesie ilegală de arme. Pentru prinderea lor, polițiștii au descins în 16 locuințe din Redbridge, Havering, Barking și Dagenham, aflate în vestul Londrei, la primele ore ale zilei de joi, 14 noiembrie. În același timp, polițiștii au descins și la patru adrese din România. "Operațiunea a fost organizată simultan în amândouă țările, într-o coordonare perfectă", au arătat reprezentanții Poliției Metropolitane. 


Potrivit procurorilor DIICOT, există suspiciunea că gruparea a început din 2013 să recruteze tinere pe care să le ducă în Londra, unde erau obligate să se prostitueze. Până la momentul prinderii lor, ar fi exploatat sexual peste 60 de tinere, din toată țara. În activitatea de recrutare a victimelor, racolatorii se orientau spre tinere cărora le lipsea experiența de viață, aveau un nivel scăzut de educație, o stare materială precară și le promiteau că se vor îmbogăți. 


"Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care urmau să o primească. Acestea erau cazate inițial în locuințele membrilor grupării din Iași, Brăila și Constanța, ulterior fiind transportate în Londra de către membrii grupării, care le achiziționau biletele de călătorie.
Ajunse în Londra, tinerele erau cazate în locuințe închiriate de către membrii grupării infracționale, locuințe în care se desfășura și activitatea de prostituție", au arătat anchetatorii. 


După determinarea acestora să accepte practicarea prostituției prin folosirea violențelor, amenințărilor sau a șantajului, tinerele erau fotografiate în ținute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie. În schimbul serviciilor sexuale, se pretindeau între 500 și 1500 de lire sterline.


"Pentru a menține tinerele într-o stare de dependență și pentru a le determina să continue practicarea prostituției în folosul lor, pe perioade mari de timp, membrii grupării le promiteau o parte din câștigurile realizate, însă, în realitate, le dădeau sume infime de bani, impunându-le cheltuieli exagerate cu privire la cazare, transport, întreținere, hrană, îmbrăcăminte", mai arată anchetatorii. 


Reamintim că potrivit celui mai recent raport al Agenției Naționale de Trafic de Persoane, Anglia a fost, în 2018, principala țară de destinație pentru traficul de carne vie, în scopul exploatării sexuale și prin muncă, fiind urmată de Germania, Italia și Spania. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5573 secunde