Zeci de kile de pește și icre, confiscate de polițiștii de frontieră

263
Zeci de kile de pește și icre,  confiscate de polițiștii de frontieră - pestebraconaj-1455555331.jpg

Articole de la același autor

Captură impresionantă a polițiștilor de frontieră de la Garda de Coastă. Aceștia au acționat, pe raza județelor Tulcea și Constanța, pentru a preveni și combate braconajul piscicol. În urma controalelor, au fost depistați opt cetățeni români care pescuiau în mod ilegal, având asupra lor toate dotările necesare: 27 de plase tip monofilament și comercial, în lungime totală de 1.545 metri, 11 unelte de pescuit tip vintir. Mărturie sunt și cele 33 kilograme de pește și 9,5 kilograme de icre din specia știucă, găsite asupra lor.

În toate cazurile, cantitățile de pește și icre au fost predate spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele și uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

Persoanelor în cauză, domiciliate în Tulcea și Constanța, s-au ales cu dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit", "deținere și utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament" și "pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală" fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G. 23/2008, modificată și aprobată prin Legea 317/2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Măsuri dure pentru braconaj!
Duminică, 31 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Prinși cu peștele-n sac!
Luni, 16 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Prins în timp ce vâna ilegal
Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Descinderi cu mascați  la magazinele cu pește
Pagina a fost generata in 0.8326 secunde