Vreți să deveniți polițiști de frontieră? Iată care sunt pașii de urmat

849
Vreți să deveniți polițiști de frontieră? Iată care sunt pașii de urmat - vretisadeveniti1-1557950138.jpg

Articole de la același autor

Vă interesează cariera de polițist de frontieră? Dacă da, atunci trebuie să știți care sunt condițiile pentru a putea accede spre o astfel de meserie. Garda de Coastă îi informează pe tinerii absolvenți de liceu, cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină polițiști de frontieră, că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale.




Astfel, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii polițiști de frontieră sunt puse la dispoziție un număr de 239 locuri pentru specializarea Poliție de Frontieră și Drept, urmând ca recrutarea acestora să se realizeze în raport de oferta educațională și domiciliul lor. Spre exemplu, candidații care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de către structurile de resurse umane din unitățile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, unde aceștia locuiesc, potrivit cărții de identitate.
Desigur, pentru a obține un loc, este nevoie ca tinerii să îndeplinească o listă întreagă de condiții. În primul rând, ei trebuie să aibă cetățenia română și domiciliul în România, să cunoască limba română și să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic pentru ceea ce urmează. Apoi, ei vor trece prin sita Ministerului Afacerilor Interne, adică printr-o examinare medicală și o evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. 
În situația în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situații, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. O altă condiție este ca viitorul candidat să aibă minim 18 ani împliniți sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere. În plus, se cere ca și candidatul să nu fi fost destituit dintr-o funcție publică sau să nu îi fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii șapte ani. 


Nu aveți voie cu tatuaje


În cazul în care vă plac tatuajele, rămâneți doar la ideea de a le admira la alții, pentru că un viitor polițist de frontieră nu are voie să aibă tatuaje. Totodată, tinerii trebuie să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9.00  și să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ. 


Candidații înscriși pentru Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" Constanța, vor efectua examinarea medicală specială la Centrul de Medicină Navală, în vederea obținerii avizului apt îmbarcare, fiind o probă cu caracter eliminatoriu suplimentară, contracost.


Pentru admiterea în instituțiile de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, pe locurile rezervate M.A.I. candidații trebuie să îndeplinească, după caz, și criteriile specifice de recrutare prevăzute de acestea.
Precizăm că depunerea cererilor de înscriere, informațiile privind documentele necesare pentru întocmirea dosarelor și alte detalii se pot obține la Compartimentul Pregătire Continuă din cadrul Serviciului Resurse Umane al Gărzii de Coastă, Aleea Zmeurei nr.3, Constanța, telefon 0241/641.188, int. 26063 și 26081. Populația mai poate suna și la Compartimentul Pregătire Continuă al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, cu sediul pe strada Isaccei nr. 103, telefon 0240/534.180 sau 0240/534.181, int. 26191, 26190, precum și pe site-ul instituției: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/garda-de-coasta/i-anunt-recrutare-candidati-pentru-institutii-invatamant-16915.html.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5383 secunde