Vrei să devii soldat? Centrul Militar Zonal Constanța dă startul recrutărilor

6054
1
Vrei să devii soldat? Centrul Militar Zonal Constanța  dă startul recrutărilor - vreisa-1499440842.jpg
 În perioada 10 iulie - 18 august 2017, Centrul Militar Zonal Constanța recrutează candidați pentru ocuparea funcțiilor de rezervist voluntar corespunzătoare corpului gradaților și soldaților din următoarele unități militare: UM 01737 Constanța - 222 funcții; UM 02159 Constanța - 9 funcții; UM 02078 Mangalia - 9 funcții și UM 02109 Mangalia - 7 funcții.

Candidații rezerviști care optează pentru serviciul militar în calitate de soldat sau gradat rezervist voluntar trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii specifice de recrutare: să dețină grad în rezervă corespunzător corpului gradaților și soldaților; să fie confirmați în arma/serviciul/specialitatea militară a funcției pe care urmează să o încadreze; să fie absolvenți cel puțin ai învățământului general obligatoriu și să nu împlinească vârsta de 51 de ani înainte de data semnării primului contract.

Candidații fără pregătire militară care optează pentru serviciul militar în calitate de soldat sau gradat rezervist voluntar trebuie să fie absolvenți cel puțin ai învățământului general obligatoriu sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data semnării angajamentului; să posede permis de conducere auto categoriile B și C - numai candidații care optează pentru funcții prevăzute cu armele "auto", "geniu", "artilerie și rachete", "artilerie și rachete antiaeriene" sau "tancuri" dacă îndeplinirea atribuțiilor presupune conducerea tehnicii specifice armelor respective și să nu împlinească vârsta de 51 de ani înainte de data semnării primului contract.

Conform Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari, prin candidat se înțelege cetățeanul român, bărbat sau femeie, care își exprimă opțiunea de a îndeplini serviciul militar în calitate de rezervist voluntar prin completarea unei cereri de înscriere în procesul de recrutare și selecție.

Pentru informații și depunerea dosarului de candidat, adresați-vă Centrului Militar Zonal Constanța, str. Mircea cel Bătrân nr. 106, telefon 0241.484.350. 

Comentează știrea

deiu
18 septembrie 2017
mai sunt unitati fara personal

um01837 mihail kogalniceanu are mare nevoie de personal,da ti locuri pentru politia militara ca au plecat mai mult de jumatate din cei care au venit din scoli.multumesc

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1028 secunde