Vot egal în CSM. Numirea Adinei Florea la șefia Secției speciale pentru magistrați, amânată

244
Vot egal în CSM. Numirea Adinei Florea la șefia Secției speciale pentru magistrați, amânată - adinaflorea1024x59100058700-1571174043.jpg

Articole recomandate

Votul pentru numirea Adinei Florea în funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) va fi reluat. La ședința de marți, votul din cadrul plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost la egalitate, au precizat surse din CSM citate de Agerpres.


În ședința de marți au fost 9 voturi "pentru", 9 "împotrivă" și un vot nul, potrivit surselor citate.

Votul va fi reluat la o dată ce va fi stabilită ulterior.

Adina Florea a promovat concursul pentru funcția de procuror șef al SIIJ în luna iunie, însă ea nu a fost numită efectiv, deoarece ședințele convocate de Lia Savonea, șefa CSM, pe această temă au fost amânate de șase ori, după ce majoritatea procurorilor din CSM au refuzat să se prezinte.

Florea a obținut cel mai mare punctaj la interviul susținut pentru funcția de procuror-șef al SIIJ. Potrivit tabelului de clasificare publicat pe pagina de internet a CSM, ea a avut un punctaj final de 9,86, fiind urmată de Sorin Eugen Iașinovschi, cu 8,85, și Bogdan Ciprian Oârlog, cu 3,25.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7998 secunde