Voluntarii de la Antidrog, formați în domeniul prevenirii consumului de droguri

246
Voluntarii de la Antidrog, formați în domeniul prevenirii consumului de droguri - voluntariantidrog500-1347619028.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională Antidrog, prin Centrul Național de Formare și Documentare în Domeniul Drogurilor, a organizat sesiunea de formare a voluntarilor Agenției Naționale Antidrog, sub titulatura "Informat, Dispus, Capabil".

La cursul de formare au participat 23 de studenți ai Universității "Spiru Haret" din București - Facultatea de Drept, voluntari ai Centrelor de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din municipiul București si județul Ilfov.

Obiectivul general al cursului a fost dezvoltarea competențelor voluntarilor Agenției Naționale Antidrog în domeniul prevenirii consumului de droguri.

Scopul sesiunilor de formare a vizat dobândirea de cunoștințe teoretice și abilități practice care să faciliteze abordarea problemelor asociate consumului de droguri și împiedicarea dezvoltării unor comportamente de risc în rândul adolescenților și tinerilor.

Evaluarea sesiunilor de formare s-a făcut pe baza unui chestionar aplicat la finalul sesiunii de formare, tuturor participanților prezenți la curs. Analiza chestionarelor a reliefat faptul că cel mai mult au fost apreciate: modul de organizare a activității - interactivitatea, originalitatea, creativitatea, lucrul în echipă, dobândirea de noi informații (multitudinea de informații) prin activități practice, studii de caz și jocuri de rol, coeziunea de grup creată, modul de prezentare a informațiilor, crearea unui mediu favorabil schimbului de idei, comunicarea deschisă și atmosfera plăcută de învățare.

Cursanții au dat dovadă de interes pentru subiectele dezbătute și implicare activă, și-au îndeplinit cu succes sarcinile, atât cele individuale cât și de echipă, manifestându-și dorința de a include în activitățile lor cunoștințele acumulate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4389 secunde