Visul imigranților, de a ajunge în vestul Europei, spulberat la Constanța

276
2

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul IPJ Constanța, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au depistat 14 cetățeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în țară din Bulgaria. 


Migranții au beneficiat de sprijinul a cinci călăuze bulgare care, după ce i-au ajutat să treacă frontiera din Bulgaria, ar fi trebuit să îi transporte până în Germania. Cetățenii irakieni au fost predați autorităților bulgare în vederea continuării cercetărilor, iar față de călăuzele bulgare a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 


Totul s-a întâmplat în data de 3 octombrie. În jurul orei 01.10, o echipă formată din lucrători ai Postului de Poliție Albești a informat polițiștii de frontieră că în apropierea localității de frontieră Albești au identificat un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos și care nu își justifică prezența în zonă. Imediat, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia a preluat persoanele reținute, iar cu ocazia cercetărilor efectuate a stabilit că grupul de persoane este format din cetățeni irakieni - trei bărbați, cinci femei și șase minori. 


În același timp, s-au extins cercetările, iar în zonă a fost identificat în trafic autoturismul Opel Zafira, înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau patru cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 31 și 42 de ani. De asemenea, pe raza municipiului Mangalia a mai fost identificat un microbuz marca Mercedes Sprinter, în interiorul căruia se afla un alt cetățean bulgar, în vârstă de 28 ani. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenței în zonă și întrucât se încadrau în profilul de risc, aceștia au fost conduși la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări. 


La cercetări, cetățenii irakieni au declarat că intenționau să ajungă în Germania și că au trecut ilegal frontiera din Bulgaria, peste frontiera verde, cu ajutorul celor cinci cetățeni bulgari. Grupul urma să fie preluat și transportat cu cele două autovehicule până în apropierea frontierei de vest. Conform Acordului de readmisie româno-bulgar, cetățenii irakieni au fost predați autorităților bulgare în vederea continuării cercetărilor, autoturismele folosite în activitatea infracțională au fost ridicate în vederea confiscării, iar față de călăuzele bulgare a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. 


Comentează știrea

nino1
6 octombrie 2017

emigrant=trebuie sa aibe pasaport+visa, si sa fie European!! Nu va mai bateti gura degeaba cu invadatorii de orgine necunoscuta, care urasc Crstinismul si Valorile Europenilo!!! Cine va plateste sa ponegriti Romania?! Cat invadatori, pe care ii admirati, niste inapoiati din desertiri, primeste QUATAR, Arabia Saudita sau Haifa?! Va mai intreb inca de 99 de ori?! ce aduc barbarii astia in Europea si cu ce osa va mandrity, VOI?!

nino2
6 octombrie 2017

D-nului:Sorin HULUBEI mohamedanul: emigrant=trebuie sa aibe pasaport+visa, si sa fie European!! Nu va mai bateti gura degeaba cu invadatorii de orgine necunoscuta, care urasc Crstinismul si Valorile Europenilor!!! Cine va plateste sa ponegriti Romania?! Cati invadatori, pe care ii admirati, niste inapoiati din desertiri, primeste QUATAR, Arabia Saudita sau Haifa?! Va mai intreb inca de 99 de ori?! ce aduc barbarii astia in Europea si cu ce o sa va mandrity, VOI?!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4409 secunde