"Viperele Negre", concurs de tras cu pușca de asalt M4, la Kandahar

1348

Articole recomandate

Partenerul American din Batalionul 1/Regimentul 87 Infanterie (Divizia 10 Munte) a organizat, în Baza Aeriană Kandahar, competiția "Kandahar Klassic Summit Vipers Shoot-out", unde principala probă a fost tragerea cu pușca de asalt M4. La acest concurs, au participat și militarii Batalionului 21 de Protecția Forței "Viperele Negre".

Scopul competiției a fost acela de a dezvolta o relație foarte bună între cele două batalioane și de a testa tragerea cu armamentul ușor de infanterie, dar și condiția fizică și abilitatea echipelor de a se deplasa în condițiile câmpului de luptă. Probele de tragere au avut loc în data de 29 martie și în data de 5 aprilie, fiind înscrise 16 echipe.

O echipă a fost formată din 8 jucători și un antrenor. Etapa finală a competiției s-a desfășurat în data de 5 aprilie.

"Competiția a fost intensă. Mă rezum la trei cuvinte - viteză, precizie, echipă. Acestea sunt și cuvintele care ne caracterizează pe noi, militarii Batalionului 21 de Protecția Forței «Viperele Negre», care participăm la misiunea din teatrul de operații din Afganistan", a declarat locotenent Paul Neculoiu.

La rândul său, sergentul american Hortillossa a apreciat colaborarea cu militarii români: "Competiția a fost grozavă, a fost un exercițiu de echipă foarte bun și de relaționare cu partenerul român".

Câștigătorii competiției au fost militarii americani. "Viperele Negre" au ocupat locurile doi și trei de pe podium.

Căpitan Mariana DINU

Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3241 secunde