Violurile care îngrozesc Constanța. "Nu sunt oameni, sunt monștri"

4189
5
Violurile care îngrozesc Constanța.

Articole de la același autor

În aceste zile primele pagini ale ziarelor și rețelele de socializare au fost ținute de un caz din Vaslui care a alertat întreaga țară. O adolescentă a fost violată de șapte indivizi, iar aceștia se află în stare de libertate. Întreaga societate a preluat, discutat și disecat cazul. Cei mai mulți îi condamnă fățiș pe suspecți, în timp ce alții consideră că adevărul ar fi undeva la mijloc. Până una  alta, magistrații au decis ca cei șapte agresori să fie cercetați sub control judiciar, deoarece… nu reprezintă pericol public. Suspecții și-au petrecut șapte luni în spatele gratiilor, iar apoi magistrații au schimbat măsura preventivă.

Amintim însă că speța de la Vaslui nu este unică. Un caz similar s-a petrecut și la Constanța, iar procesul se află deja în apel, agresorii fiind condamnați la doi ani de închisoare în prima instanța.

Orgii sexuale, cu condamnări la închisoare

În decembrie 2013 o adolescentă de 15 ani din Constanța, elevă la un liceu de top din oraș, a fost victima a cinci băieți, prieteni și colegi ai fetei. În urma procesului, magistrații au decis ca Cristian Floris Gună, Severius Alexandru Vasea, Dan Cristian Iconaru, Sever Tekin Amet și Flavius Evelin Vasile Șuteu să fie internați într-un centru educativ timp de doi ani și jumătate. Nemulțumiți, tinerii au atacat sentința, iar dosarul se află în prezent pe rolul Curții de Apel Constanța. Amintim că în noaptea de 14 spre 15 decembrie, liceenii au plecat de la o petrecere privată, unde au consumat alcool, la locuința unuia dintre ei, împreună cu o adolescentă de 15 ani. Potrivit oamenilor legii, cei cinci au profitat de adolescentă și au violat-o pe rând, filmându-se și fotografiindu-se cu telefoanele mobile. Tinerii au postat filmulețele pe internet, astfel cazul a ieșit la iveală. La data respectivă cei cinci au fost arestați preventiv, iar după două luni au fost trimiși în arest la domiciliu și ulterior s-a luat măsura controlului judiciar.

Liderul de grup care instigă

Psihologii spun că în cazurile de viol în grup, mereu este câte un individ care instigă. "E psihologia de turmă. Aceștia indivizi au probleme psihice serioase. E un teribilism ieșit din comun. În multe cazuri femeile nu reclamă de rușine și de teamă. Sunt mulți indivizi care cred că pot cumpăra orice cu bani. Majoritatea sunt tineri, care au vârsta când vor să se dea mari. Nici măcar criminalii în serie nu au milă de acești agresori. Trebuie să plătească cu vârf și îndesat. Aceștia nu sunt oameni sunt monștri", a declarat psihologul Liviu Chesnoiu, fost polițist în IPJ Constanța.

Violată sub un pod

Ultimul caz de viol înregistrat la Constanța s-a petrecut luni după-amiază. O copilă de 16 ani a trecut prin clipe de groază după ce a fost violată. Totul s-a întâmplat în localitatea Istria, în jurul orei 17.00. Adolescenta se plimba pe strada Salciei, iar la un moment dat a fost acostată de Dumitru Popescu, un individ pe care îl cunoștea. Acesta i-a propus să întrețină raporturi sexuale, dar minora a refuzat. Pentru că a primit un răspuns negativ, bărbatul s-a supărat și a tras victima sub un pod din apropiere unde a bătut-o și amenințat-o. Când s-a asigurat că lucrurile vor decurge cum și-a propus, individul a încercat să profite de victimă. În zonă și-au făcut apariția mai mulți indivizi care l-au întrebat pe Popescu ce face, moment în care acesta i-a amenințat, le-a spus să plece și să nu spună nimic din ce au văzut. Știind că Popescu este o persoană violentă, martorii s-au făcut nevăzuți. Imediat cum a scăpat din mâinile agresorului, adolescenta s-a dus și a reclamat fapta la poliție. Oamenii legii au demarat imediat cercetările și în scurt timp au dat de urma agresorului. Dumitru Popescu a fost prins și reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de viol. El a fost prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă, iar completul de judecată a decis să îl trimită în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile. O altă femeie de 38 de ani a fost violată zilele trecute la o fermă din Topraisar. Agresorul a fugit și este căutat de oamenii legii.

Suferința psihică depășește cu foarte mult cea fizică

Indivizii care comit această faptă sunt monștri care de multe ori se află sub influența alcoolului și a drogurilor. Asta însă, nu este o scuză. Psihologii spun că cei care aleg să violeze sunt niște criminali, psihopați care au probleme psihice. Tinerele care trec prin astfel de momente cu greu își pot reveni din șoc. Este foarte important ca ele să ceară ajutorul, pentru că singure nu vor reuși niciodată. "Trauma suferită de o femeie în urma violului este ca cea suferită de militari care se întorc din război. Femeia este supusă unui act de violență și nu are nicio șansă să se apere. Ajunge să aibă coșmaruri, iar gândurile și sentimentele pe care le-a trăit acum îi revin în cea mai mare perioadă a zilei, iar toate acestea duc la depresie. Suferința psihică depășește cu foarte mult cea fizică. Femeile abuzate se desconsideră și se învinovățesc. Abuzul emoțional ajunge să distrugă femeia. Impactul este la fel la orice vârstă. Ele trebuie neapărat consiliate psihologic, deoarece singure nu vor putea reuși să își revină", a declarat psiholog Cristina Dincu. 

Comentează știrea

Florin
23 iulie 2015
Urgent! Lucru la domiciliu!

Castiga bani in scurt timp! Totul e testat, serios si de viitor! Ai nevoie doar de cateva ore zilnic de activitate in timpul liber. Aceasta este o sansa pentru persoane hotarate si extrem de serioase, doritoare de castiguri suplimentare si rapide. Cereti acum detalii la email: [email protected]

Draga Cuget
23 iulie 2015
Vorbiti de funie in casa spanzuratului

Aveti in subsolul paginii o groaza de "instigatori" la viol.Lasati-o balta.Apropo,fetitele alea au vizita medicala la zi ? Aia nu se pune.

Men
23 iulie 2015
Mai terminati cu violurile astea inventate de curve ramase in pana de bani !

Foarte multe reclamatii de gen sunt nefondate , violuri inventate de fete cu o moralitate indoielnica care au nevoie de niste bani nemunciti !

Pavel
23 iulie 2015
Inca suntem medievali

Proxenetismul pedepsit cu moartea,violurile ,talhariile si alte fapte cu violenta sa fie pedepsite cu munim 30 de ani de detentie ,timp in care detinutul sa munceasca obligatoriu,indiferent unde este pus sa o faca. Asta ar trebui si in plus sa fie dreptul la autoaparare in asa fel decis,incat cei atacati sa se poata apara chiar si chiar ucide atacatorii.Suntem in evul mediu ca infractionalitate si siguranta,asa ca macar un deceniu ar trebui sa ne putem apara inclusiv cu arma in mana,caci ,,organele'' nu fac fata .

constănțean
23 iulie 2015
Romania

Legi de tot rahatul,guvernanți la fel,o țară frumoasă,dar din păcate ne mai trebuie 100 de ani să fim în rândul țărilor civilizate,sunt legi care se aplică pt. orice abatere de la normele civice,Romania ...spui tot

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Iulie 2015
Stire din Eveniment : Violată de colegul de muncă
Pagina a fost generata in 0.3405 secunde