Vine al doilea val? Informații de ULTIMĂ ORĂ despre restricțiile din Belgia

1408
Vine al doilea val? Informații de ULTIMĂ ORĂ despre restricțiile din Belgia - belgia-1590405150.jpg

Articole recomandate

Belgia nu va reveni la măsurile stricte impuse în urmă cu două luni, chiar dacă va exista un al doilea val al epidemiei de COVID-19, a anunțat ministrul de interne belgian Pieter De Crem, potrivit agenției Reuters, consultată de Agerpres.

Țara cu 11,5 milioane de locuitori a adoptat, la jumătatea lunii martie, măsuri stricte pentru a încetini propagarea virusului SARS-CoV-2, rămânând deschise doar magazinele alimentare și farmaciile.

"Primele restricții au fost luate pentru a gestiona situația în care am ajuns. Acestea au fost circumstanțe excepționale, dar noi nu am avut niciodată condițiile din Italia sau Spania", a declarat Pieter De Crem.

El a precizat că măsurile de izolare nu înseamnă că spitalele belgiene pot să încalce dreptul oamenilor de a primi asistență medicală.

"Dacă ar exista un al doilea val, cred că ne vom găsi într-o situație diferită, mai exact referitor la testare și localizare. Dar eu cred că putem exclude situația în care să fim nevoiți să revenim la măsuri dure", a subliniat De Crem.

La 3 iunie, guvernul belgian va avea o reuniune cu liderii regionali, reprezentanți ai mediului de afaceri și experți medicali pentru a discuta despre relaxarea suplimentară a restricțiilor, prin care s-ar putea extinde activitățile în sectorul HoReCa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2113 secunde