Vin vehiculele blindate Piranha 5! Anunțul zilei, de la ministrul Apărării

de Cuget Liber Miercuri, 06 Noiembrie 2019 3743
Primul lot de 36 de vehicule blindate Piranha 5 va fi livrat până la sfârșitul lunii februarie, a anunțat, astăzi, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

„Avem un nou angajament, un nou Masterplan care urmează să se finalizeze cu livrarea primului lot de 36 de vehicule blindate anul viitor în luna februarie. Ca atare, îndată ce vom avea acest prim lot recepționat, se resetează întreg programul și urmează să se deruleze pe fazele pe care le-au prezentat cei de la compania GD”, a declarat Nicolae Ciucă, la inaugurarea capacității de producție a transportoarelor Piranha 5, la Uzina Mecanică București.

Întrebat de întârzierea cu aproape un an a livrării acestor transportoare, pentru care compania General Dynamics a plătit Ministerului Apărării penalități de peste opt milioane de euro, Ciucă a spus că MApN a făcut ceea ce era în sarcina sa, și anume a realizat demersul pentru obținerea penalităților.

„În momentul de față, în baza documentelor contractuale, a Hotărârii de Guvern și a respectării legilor în vigoare, demersul care a fost în sarcina MApN, și anume să solicite acea penalizare de 8,56 de milioane, s-a realizat. Ceea ce urmează să se întâmple, dacă am ieșit în pagubă, este o chestiune pe care o vor decide specialiștii”, a explicat Ciucă.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei