Video VIDEO / Incendiu pe Transfăgărășan: Un elicopter a fost chemat de la Iași să intervină

265
VIDEO / Incendiu pe Transfăgărășan: Un elicopter a fost chemat de la Iași să intervină - foc2-1524410204.jpg

Articole recomandate

Un elicopter de la Iași va interveni pentru stingerea incendiului de vegetație care a izbucnit, duminică, în zona Cetății Poenari, de pe Transfăgărășan, au anunțat reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, potrivit Agerpres.


"Având în vedere terenul abrupt, nu se poate interveni de la sol. Am solicitat intervenția unui elicopter. (...) Așteptăm să ajungă elicopterul de la Iași, între timp, căutăm soluții pentru a realiza și un releu cu motopompe", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, căpitanul Mădălina Epure.


Conform aceleiași surse, incendiul s-a extins pe o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați, la fața locului fiind trimise mai multe autospeciale și zeci de pompieri, cărora li s-au alăturat și jandarmi. După izbucnirea incendiului, 50 de turiști care se aflau pe scările de acces către cetate, precum și alți 10 de la baza muntelui au fost evacuați.

Un incendiu de vegetație s-a produs duminică pe Transfăgărășan, în comuna Arefu, județul Argeș, în zona cetății Poenari, circulația rutieră fiind întreruptă scurte intervale de timp pentru înlăturarea pietrelor căzute pe carosabil, a anunțat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.


"Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 7C Transfăgărășan, la kilometrul 57, s-a produs un incendiu de vegetație în comuna Arefu, județul Argeș, în zona Cetății Poenari. Având în vedere că din cauza acestuia mai multe pietre au căzut pe suprafața carosabilă, circulația rutieră este oprită la scurte intervale de timp, în vederea înlăturării obstacolelor și eliberării drumului. Traficul este supravegheat și fluidizat prin dirijare, alternativ, de către polițiștii rutieri, fără a fi înregistrate probleme deosebite", se arată în informarea citată.

Potrivit sursei, nu au fost înregistrate victime.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6464 secunde