Victimele Holocaustului, comemorate la Constanța

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 09 Octombrie 2019 161
Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului din România, marcată pe 9 octombrie, este un moment în plus de aducere aminte că acest genocid a provocat imensă suferință și că această tragedie nu trebuie repetată.


Instituția Prefectului Constanța a organizat, astăzi, în sala „Remus Opreanu” un eveniment intitulat sugestiv „Comemorarea Victimelor Holocaustului”, la care au luat parte prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, dar și subprefecții Ali Șenol și Ionuț Done, prof. dr. Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar Național „Ferdinand I” filiala Constanța, conf. univ. Emanuel Plopeanu, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”, Sorin Lucian Ionescu, președintele comunității evreiești din Constanța și Ciprian Costache, referentul romilor în cadrul Instituției Prefectului. 


La comemorare au luat parte și doi supraviețuitori ai Holocaustului, Dan Bacalu, membru ai comunității evreiești și Mitică Andrei, membru al comunității rome. 


După întrunire, cei prezenți s-au îndreptat către faleza Cazinoului, unde au depus în apă coronițe comemorative, în semn de omagiu pentru cei care au sfârșit în Holocaust. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei