Victimă a violenței domestice? Cum puteți obține un ordin de protecție

555
Victimă a violenței domestice? Cum puteți obține un ordin de protecție - cazurile-1457886523.jpg
Numărul ordinelor de protecție a "explodat" în anul 2015, fiind emise cu 19 ordine mai mult față de anul 2014. În total, 22 de ordine de restricție au fost emise în Constanța, asta și pentru că timpul în care se obțin aceste acte a fost scăzut, de la 48 de ore, la 24 de ore. În mod paradoxal, cele mai multe fapte de violență domestică se întâlnesc în mediul urban și nu în mediul rural, așa cum era de așteptat.

"În anul 2014, înregistrăm peste 200 de astfel de fapte la nivelul județului Constanța, iar în anul 2015, înregistrăm o scădere a violențelor domestice. În mediul urban sunt mai multe fapte de violență domestică", a declarat Carmen Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Femeile și copiii aflați în pericol sunt îndemnați să apeleze serviciul 112 și să aștepte sosirea unui echipaj de poliție.

"După incident, trebuie să vă prezentați la spital, de unde veți primi un document cu care veți merge la medicina legală pentru obținerea certificatului medico-legal, care vă va costa aproximativ 40 lei. După aceea, puteți apela un serviciu de consiliere juridică, public sau privat. Astfel, veți primi ajutor pentru următorul pas, cel al completării cererii de emitere a unui ordin de protecție. Cererea se depune la instanța de care aparține victima, la domiciliul din buletin. Ca ultim pas, se poate face și o plângere penală împotriva agresorului, iar de la poliție veți primi un număr de înregistrare pentru dosar. Certificatul medico-legal și martorii vă vor ajuta în obținerea unui ordin de protecție", explică oamenii legii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Martie 2016
Stire din Eveniment : Minorii  fură lucruri trăsnite
Luni, 29 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Reținut pentru un telefon mobil
Pagina a fost generata in 1.6162 secunde