Vești bune pentru românii din Marea Britanie, după rezultatul alegerilor anticipate

2987
Vești bune pentru românii din Marea Britanie, după rezultatul alegerilor anticipate - romanistrainatate-1576229901.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a declarat că rezultatul alegerilor anticipate din Marea Britanie este favorabil românilor care locuiesc în Regat. În urma alegerilor, Conservatorii au câștigat alegerile și este de așteptat ca BREXIT-ul să se realizeze cât mai curând.


Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie este "foarte bun" pentru românii care locuiesc acolo, precizând că premierul britanic Boris Johnson a dorit un Brexit cu acord.

"Acest rezultat e foarte bun pentru românii din Marea Britanie, pentru că premierul Boris Johnson împreună cu Partidul Conservator au dorit - și cred că doresc și în continuare - să realizeze Brexit-ul, dar cu acord, acel acord negociat cu UE, un acord bun care protejează pe românii noștri, le acordă drepturi semnificative și de asta am spus de multe ori, și acum se pare că ne apropiem de această soluție, cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu acord și spre asta ne îndreptăm", a afirmat Iohannis, la Bruxelles.

El s-a arătat mulțumit de rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie, exprimând speranța că acum, cu "o majoritate clară", Brexit-ul va fi finalizat cu acord.

"Eu pot să-mi exprim mulțumirea față de rezultatul obținut acolo, în sensul că există acum o majoritate clară, care, sperăm cu toții, va finaliza Brexit-ul, cu acord, evident", a spus șeful statului.

Potrivit rezultatelor oficiale parțiale, în urma scrutinului desfășurat joi Partidul Conservator a obținut 363 de mandate (în creștere cu 47 față de cele deținute până acum) dintre cele 650 în Camera Comunelor, cu mult peste cele 203 de locuri ale Partidul Laburist, care a pierdut 59 de mandate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8628 secunde