VESTE ȘOC pentru ȘOFERI. AMENZI NOI! Se schimbă LEGEA CIRCULAȚIEI

4085
2
VESTE ȘOC pentru ȘOFERI. AMENZI NOI! Se schimbă LEGEA CIRCULAȚIEI - radar140974392014113924671459861-1466234162.jpg

Articole recomandate

Codul Rutier va fi modificat printr-o Ordonanță de Urgență, iar noutatea îi vizează în special pe cei care își cumpără o mașină. Dacă nu declară mașina și nu plătesc la timp taxele, noii proprietari nu vor mai putea circula cu ea și vor plăti amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei, scrie economica.net


Iată articolul care va fi introdus în OUG 195/2002, republicată, privind circulația pe drumurile publice

"Art.151. (1) Autoritatea competentă transmite autorităților fiscale competente situația vehiculelor înscrise/transcrise în evidențele proprii, în primele 5 zile ale lunii pentru luna precedentă.

(2) În termen de 60 de zile de la data înscrierii/transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-și îndeplinească obligațiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deținerea și înmatricularea vehiculelor.

(3) Autoritățile fiscale competente transmit autorității competente situația vehiculelor pentru care proprietarii nu și-au îndeplinit în termen obligațiile prevăzute la alin. (2).

(4) Înmatricularea vehiculelor se suspendă de drept, în cazul proprietarilor care nu și-au îndeplinit în termen obligațiile prevăzute la alin. (2), începând cu prima zi după împlinirea acestui termen.

(5) Autoritățile fiscale competente comunică autorității competente îndeplinirea obligațiilor restante, în termen de 48 de ore de la îndeplinirea acestora. La primirea comunicării, autoritatea competentă revocă măsura suspendării înmatriculării.

(6) Procedura de transmitere a datelor și informațiilor prevăzute la alin. (2) și (3) se stabilește prin ordin comun al ministrului finanțelor publice, ministrului afacerilor interne și viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice."

Ulterior, Codul Rutier se va modifica suplimentar pentru a include și situația nou-creată, a conducerii unui vehicul cu înmatricularea suspendată. Ea va fi considerată contravenție, și trecută în clasa a IV-a, cea pentru care se primesc între 9 și 20 de puncte amendă, adică între 1.125 de lei și 2.500 de lei.

Când polițistul va depista un șofer care conduce o mașină a cărei înmatriculare a fost suspendată, îi va reține certificatul de înmatriculare, și îi va da o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. De asemenea, va reține și plăcuțele de înmatriculare.



Comentează știrea

Carmen
19 iunie 2016
Oferte de lucru, de seriozitate maxima!

Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

vandoreli
19 iunie 2016
castiguri bani

Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa puteti castiga imediat bani, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la tel.:0722384263 sau la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4769 secunde