Veste bună pentru șoferi! Ordonanța privind restituirea taxei auto, adoptată în Senat

554
Veste bună pentru șoferi! Ordonanța privind restituirea taxei auto, adoptată în Senat - trafictaxaauto-1506440732.jpg

Articole recomandate

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului a acordat, ieri, raport favorabil la OUG 52/2017 privind restituirea taxei auto.


Ordonanța reglementează restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule.


Actul normativ are în vedere necesitatea armonizării legislației naționale cu hotărârile Curții de Justiție a Uniunii Europene și evitarea posibilei declanșări a unei acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor de stat membru al UE.


Beneficiarii acestei ordonanțe sunt contribuabilii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de OUG 50/2008, aprobată cu modificări prin Legea 140/2011, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea 9/2012, și timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de OUG 9/2013, aprobată cu modificări prin Legea 37/2014.


De prevederile ordonanței vor beneficia contribuabilii cărora nu li s-au restituit banii până la intrarea în vigoare a acestei ordonanțe și care vor solicita restituirea în scris organului central fiscal competent, până la 31 august 2018. 


Plenul Senatului și-a însușit raportul comun al Comisiilor de mediu și de buget și a adoptat Ordonanța în calitate de primă Cameră sesizată cu 86 voturi "pentru". Camera Deputaților este for decizional în acest caz.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2163 secunde