Vacanță fără violență, la malul mării

151

Articole de la același autor

"Vacanță fără violență" este mesajul polițiștilor Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității pentru elevii veniți în taberele de pe litoralul românesc, din stațiunile Eforie Sud și 2 Mai.


Astfel, polițiștii constănțeni, împreună cu specialiști din cadrul A.N.I.T.P. și D.J.S.T. Constanța, au desfășurat, recent, activități informative – preventive referitoare la prevenirea disparițiilor de minori, precum și adoptarea unor măsuri de protecție, pentru creșterea gradului de siguranță personală, a bunurilor și valorilor, prezentându-le acestora modul în care anumite manifestări agresive pot fi preîntâmpinate.


Polițiștii au distribuit pliante cu mesaje preventive, dar și brățări de vacanță familiilor cu copii, pe plajă, și grupurilor de elevi veniți în tabere sau cantonamente, alături de profesori, antrenori sau educatori. Rolul acestor brățări de vacanță este de a-i ajuta pe cei mici să ajungă mai repede lângă părinți sau profesori, în situația în care s-au rătăcit.


Pentru o vacanță fără violență, polițiștii le recomandă elevilor să fie atenți și să acorde importanță deosebită sentimentului de primejdie, evitând discuțiile contradictorii cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate. Totodată, adolescenții sunt sfătuiți să ocolească grupurile care manifestă un comportament agresiv și să nu încurajeze violența sau injuriile, acestea fiind cauze care duc la declanșarea unor conflicte ce pot genera în violențe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea declanșarea conflictelor.


"În situația în care sunteți victime ale agresiunilor și ați suferit vătămări corporale, depuneți imediat plângere la poliție în vederea identificării, prinderii și pedepsirii agresorilor", mai precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean.


Activitatea face parte din campania "Refuz să devin o victimă".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Stire din Eveniment : Copil tâlhărit de un băiat de 14 ani
Pagina a fost generata in 0.4175 secunde