Vă pregătiți de vacanță sau de ieșit la iarbă verde? Pompierii ne fac recomandări

246
Vă pregătiți de vacanță sau de ieșit la iarbă verde? Pompierii ne fac recomandări - vapregatitidevacanta-1561306747.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă încă nu suntem în plin sezon estival, salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" se așteaptă deja la o afluență mare de turiștii. Tocmai de aceea, au fost deja luate măsuri și se fac verificări în unitățile de cazare, dar și la restaurante, discoteci și terase.


"Cadrele Inspecției de Prevenire desfășoară, în această perioadă, activități de îndrumare și control la unitățile turism, agrement și alimentație publică, pentru ca în cazul apariției unor situații de urgență să fie luate toate măsurile de protecție a vieții și bunurilor cetățenilor, respectiv limitarea posibilelor efecte ale unui eventual incendiu.


Evenimentele care se pot produce în unitățile turistice, ne obligă să le reamintim administratorilor și recepționerilor, că au obligația de a asigura supravegherea atât pe timp de zi, cât și pe timpul nopții, a spațiilor de primire turistice, pentru ca în  caz de incendiu, să asigure alarmarea și evacuarea persoanelor din clădire", explică Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea".


Astfel, în plin sezon estival, pompierii recomandă excursioniștilor, aflați în zonele turistice și de agrement, să respecte mai multe reguli și măsuri de prevenire. Din primele momente ale cazării, este bine să identificați căile de acces și evacuare în caz de incendiu. În spațiile de cazare, nu folosiți consumatori electrici cu improvizații. N fumați în spațiile de cazare.
Dacă vă place să campați, instalați corturile și parcați mașinile numai în locurile special amenajate. Neapărat, curățați vegetația în spațiile unde aprindeți focul pentru grătare, dar nu la mai puțin de 100 metri de pădure. Niciodată nu lăsați nesupravegheat focul, stingeți jarul rămas în urma acestuia și pentru mai multă siguranță acoperiți-l cu pământ. Evitați aruncarea la întâmplare a țigărilor aprinse, a jarului nestins, ori a cenușei. Nu lăsați copiii să se joace cu focul! Anuntați în cel mai scurt timp incendiile pe care le observați prin sistemul unic de urgență 112. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5203 secunde