"Vă felicit de ziua Marii Uniri. Sunt mândru să numesc România aliat și prieten al SUA"

86

Articole recomandate

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, transmite de 1 Decembrie un mesaj video în limba română, în care îi felicită pe români, în numele președintelui Barack Obama și al secretarului de Stat John Kerry, de ziua Marii Uniri, precizând că e "mândru" să numească România aliat și prieten al SUA. "În numele președintelui Obama, al secretarului de stat Kerry și al poporului american, dați-mi voie să vă felicit de ziua Marii Uniri. Acum nouăzeci și șase de ani, românii s-au unit pentru a crea un stat democratic ce garanta egalitatea tuturor naționalităților și religiilor și proteja libertatea presei, libertatea de asociere și libertatea de exprimare. În această zi îi cinstim pe acei lideri vizionari și îi aplaudăm pe cei care continuă să apere aceste libertăți fundamentale, să consolideze democrația și să celebreze diversitatea din România", spune Dean Thompson, în mesajul video transmis în limba română.

Diplomatul american afirmă că SUA sunt "recunoscătoare pentru contribuțiile semnificative ale României la securitatea regională și mondială".

"În calitate de aliați NATO, stăm alături în Afganistan, desfășurăm antrenamente militare comune și colaborăm la bazele militare din Deveselu și Mihail Kogălniceanu. Împreună îi protejăm pe cetățenii noștri de criminalitatea internațională și de teroriști prin intermediul cooperării dintre instituțiile noastre de apărare a legii", precizează Thompson, scrie mediafax.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4424 secunde