UPDATE. Transport umanitar în Belgia, cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

2919
UPDATE. Transport umanitar în Belgia, cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române - 2704romanianairforcealeniac27jsp-1557218324.jpg

Articole de la același autor

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează marți, 7 mai, o misiune umanitară de urgență pe ruta Otopeni - Mihail Kogălniceanu - Bruxelles, pentru transferul unui pacient, în vârstă de 21 de ani, cu arsuri grave, care necesită transport medical de urgență.


Pacientul, asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD și de o echipă medicală militară, este transportat la un spital din Belgia.


Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava este operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, căpitan-comandorul Cornel Mladin, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Gabriel Preducă, maistrul militar Bogdan Zaharia, maiorul medic Daniel Nică și plutonierul asistent Georgel Grigore. Echipajul medical SMURD este format din doctorul Ionuț Murguleț și asistentul Loredana Chircă. 



"Sâmbătă a fost primit un apel prin 112 pentru acordarea primului ajutor medical unui tânăr de 20 de ani, victimă a unui accident prin electrocutare la rețeaua de înaltă tensiune.

La fața locului, a fost alocată o ambulanță terapie intensiva mobilă. Pacientul a fost evaluat și asistat medical pentru traumatisme, arsuri electrice și transportat la Spitalul Județean Constanța.", explică ISU Constanța.




UPDATE -  Pacientul este din Dunăreni. Sâmbătă, a fost preluat dintr-o baracă, unde era paznic. Are arsuri pe 48 la sută din suprafața corpului. Era căzut de la înălțime, potrivit reprezentanților ISU Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4938 secunde