UPDATE. SENTINȚĂ ÎN DOSARUL COLECTIV!

258
UPDATE. SENTINȚĂ ÎN DOSARUL COLECTIV! - colectiv1024x576-1575877985.jpg

Articole recomandate

UPDATE. Tribunalul București a amânat, luni, pentru 16 decembrie, sentința în primă instanță în dosarul Colectiv, în care sunt judecați, printre alții, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone și patronii clubului.




Tribunalul București este așteptat să pronunțe luni sentința în dosarul Colectiv, ce vizează incendiul soldat cu 64 de morți. Dezbaterile au fost finalizate în urmă cu o săptămână. Procurorii au cerut maxime pentru fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, patronii clubului și ai firmei de artificii, dar și pentru pompierii care trebuiau să verifice clubul înainte de concert. Rudele victimelor cer despăgubiri de zeci de milioane de euro.


Pronunțarea în dosarul Colectiv este așteptată luni, la Tribunalul București, prima instanță chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni și cu rănirea altor peste 100.

Procurorii au cerut ca cei doi pompieri acuzați că au permis funcționarea clubului, deși știau că localul nu deține aviz de securitate la incendiu, să fie condamnați pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și uzurpare de calități oficiale, urmând ca pedepsele să fie orientate spre maximum prevăzut de legea penală, care este de 15 ani.


De asemenea, procurorii au cerut condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu - la câte 12 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Procurorii au mai cerut ca Daniela Niță - patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists - să fie condamnată la 14 ani și 6 luni închisoare, iar pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise, la câte 12 ani și 10 luni închisoare. De asemenea, Cristian Niță să fie condamnat la cinci ani închisoare pentru tăinuirea unor probe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Ianuarie 2018
Stire din Eveniment : DECIZIA ZILEI ÎN DOSARUL COLECTIV
Pagina a fost generata in 0.3494 secunde