UPDATE. PERCHEZIȚII LA CASELE DE SĂNĂTATE DIN TOATĂ ȚARA. CARE ESTE SITUAȚIA LA CONSTANȚA

1762
UPDATE. PERCHEZIȚII LA CASELE DE SĂNĂTATE DIN TOATĂ ȚARA. CARE ESTE SITUAȚIA LA CONSTANȚA - perchezitii1505296880-1525857775.jpg

Articole recomandate

UPDATE - Reprezentanții Casei de Sănătate Constanța au precizat, pentru "Cuget Liber", că la Constanța nu a avut loc nicio percheziție până la acest moment. 


XXX


68 de percheziții sunt desfășurate la această oră, în toate județele României, într-un dosar al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tg. Mureș, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., la persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni, anunță Poliția Română. 


De asemenea, vizați sunt și medici de familie care ar fi emis diagnostice fictive în baza cărora au prejudiciat statul cu 10 milioane de lei, conform realitatea.net


La data de 9 mai a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tg. Mureș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Tg. Mureș, desfășoară, în toate județele României și în municipiul București, 68 de percheziții într-o cauză penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă informatică.


În fapt, începând cu anul 2013, mai multe persoane de pe teritoriul județului Mureș și nu numai, având calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali), ar fi falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripții medicale și registre, prin care ar fi atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultații, dispozitive medicale recomandate fictiv). 


Acțiunea este efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R., precum și al Serviciului Județean Anticorupție Mureș și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală - Direcția Regională Sibiu.


La activități participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1515 secunde