Un român și 3 cetățeni din Republica Moldova - cercetați pentru trafic internațional de heroină

de Cuget Liber Duminică, 13 Octombrie 2019 93
Un cetățean român și trei din Republica Moldova sunt cercetați de DIICOT pentru trafic internațional de droguri de mare risc, în cauză fiind ridicate 20 de kilograme de heroină, cu o valoare de piață de aproximativ 1.500.000 de euro.

"În urma unei ample operațiuni desfășurată pe raza municipiului București și a județelor Constanța, Ialomița și Călărași, procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează cercetări față de un cetățean român și trei din Republica Moldova, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de mare risc", informează un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Există suspiciunea rezonabilă că suspecții, membrii unui grup infracțional organizat, au livrat droguri de mare risc (heroină) în România, prin intermediul unei firme de transport persoane, pe ruta Istanbul - Chișinău, în vederea comercializării pe raza municipiului București și a județelor limitrofe.

"În cauză au fost ridicate 20 de kilograme de heroină, valoarea de piață a drogurilor fiind de aproximativ 1.500.000 de euro. În urma activităților desfășurate au fost ridicate și indisponibilizate sumele de 19.990 de euro, 784 USD, 2.125 de lire turcești, 2.087 de lei moldovenești și 2.580 de lei", precizează DIICOT.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei