Un pasager suspect de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni. A fost transportat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș

232
Un pasager suspect de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni. A fost transportat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș - otopeni-1579972530.jpg

Articole recomandate

Un cetățean ajuns în această după-amiază pe Aeroportul Otopeni, din București, acuză simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus. 


Bărbatul a venit de la Tel Aviv cu o cursă Ryanair și a mărturisit că a călătorit și în China în urmă cu trei luni. 


Pasagerul, care ar fi israelian, a spus că nu se simte prea bine și a fost preluat imediat de o ambulanță. A fost transportat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.


Cazul este în atenția Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit Adevărul. 


"Astazi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș", se arată într-un comunicat al reprezentanților Aeroportului Otopeni. 


Inițial, pasagerii au mai fost ținuți în avion. În cele din urmă, au fost debarcați și li s-au luat datele. 


Reprezentanții Institutului Matei Balș spun că este posibil să fie vorba despre o alarmă falsă. Pacientul va fi supus tuturor investigațiilor și se va stabili dacă are virusul din China sau e vorba despre altceva. Este puțin probabil, însă, fiindcă el a fost în China în urmă cu trei luni. 


Maladia provocată de acest coronavirus apărut în decembrie într-o piață agroalimentară din Wuhan, un oraș din centrul Chinei, a făcut 41 de morți în țară, iar numărul persoanelor contaminate a crescut la 1.287, au precizat sâmbătă autoritățile locale.


În străinătate, al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite și trei cazuri au fost confirmate și spitalizate sâmbătă în Franța, primele din Europa.


Un pasager suspect de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 24 Ianuarie 2020
Stire din Eveniment : Bărbat accidentat mortal pe carosabil
Pagina a fost generata in 2.3832 secunde