Un nou deces provocat de virusul West Nile în România. Măsurile anunțate de autorități

211
Un nou deces provocat de virusul West Nile în România. Măsurile anunțate de autorități - virus-1565712986.jpg

Articole recomandate

O femeie de 64 de ani din localitatea Mihăilești a murit recent la Spitalul "Victor Babeș" din București, DSP Buzău confirmând, marți, că aceasta era infectată cu virusul West Nile.


Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la Direcția de Sănătate Publică Buzău, rezultatul analizelor, venit marți, arătă că femeia a murit din cauza unei infecții cu virus West Nile, fiind primul caz de acest gen din județul Buzău.


Odată cu confirmarea primului deces cauzat de virusul transmis de țânțari, autoritățile de sănătate publică trebuie să ia o serie de măsuri.


În primul rând, la centrul de recoltare a sângelui nu vor mai fi primiți localnici din zona Mihăilești, de unde provine victima. În al doilea rând, primăriile au fost somate de DSP să intensifice acțiunile de stârpire a țânțarilor, iar medicii de familie vor intensifica acțiunile prin care vor încerca să-i determine pe oameni să și ia toate măsurile pentru a nu fi înțepați de țânțari.


La finele săptămânii trecute, o femeie de 64 de ani din Mihăilești, judetul Buzau, a ajuns la Spitalul Județean cu febră mare și stare generală proastă. A fost internată initial pe Secția Medicală, după care a fost transferată la Terapie Intensivă pentru ca în scurt timp să fie transferată la Spitalul "Victor Babeș" din Capitală unde a murit.


Femeia a suferit o meningoenecfalită declanșată de infecția cu virus West Nile, transmis de țânțar.


Este al doilea deces cauzat de virusul West Nile, după unul înregistrat recent în Călărași.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0171 secunde