Un delfin abandonat, în stare jalnică, a fost găsit într-un acvariu părăsit

378
Un delfin abandonat, în stare jalnică, a fost găsit într-un acvariu părăsit - picturesoflittledolphen28574100-1535527655.jpg
Soarta unui delfin abandonat într-un parc acvatic părăsit din suburbiile capitalei japoneze i-a mobilizat pe activiștii de mediu. Femela pe numele Honey înoată singură în piscină, iar câțiva pinguini rămași și ei în incinta abandonată îi țin companie printre ruinele complexului.


Când acvariul s-a închis pe neașteptate în iarna acestui an, au început și negocierile pentru transferarea animalelor în alte locuri. Însă ele s-au blocat. Prin urmare, foștii angajați ai parcului acvatic hrănesc animalele din propriul buzunar, pentru că altfel acestea ar muri de foame.


"Parcul acvatic s-a închis deja și nu are niciun venit. Nu știu cât vor mai putea să mai aibă grijă de animale aici", spune Sachiko Azuma, activistă pentru drepturile animalelor.

Dincolo de situația disperată în care se află Honey, activiștii pentru drepturile animalelor trag un semnal de alarmă legat de practicile prin care parcurile acvatice achiziționează delfinii. Este vorba despre o procedură traumatizantă care presupune hăituirea mamiferelor marine și înghesuirea lor într-un țarc acoperit. Ulterior, dintre ele se selectează exemplarele pentru parcurile de distracție. Ceilalți delfini sunt sacrificați pentru carne. Și folosirea delfinilor doar pentru distracția facilă a oamenilor este criticată de activiștii pentru protecția animalelor.

"O consider pe Honey un simbol atât pentru problema animalelor ținute în captivitate, cât și pentru ceea ce se întâmplă atunci când sunt folosite în reprezentații cu publicul", afirmă Akiko Mitsunobu, activistă pentru drepturile animalelor.

Japonia a fost deseori criticată pentru tratamentele pe care le aplică mamiferelor marine de mari dimensiuni, precum capturarea delfinilor sau vânarea balenelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3364 secunde