Un cuplu din Constanța și-a ridicat palat în Palazu Mare, din jafurile date în Anglia

1947
Un cuplu din Constanța și-a ridicat palat în Palazu Mare, din jafurile date în Anglia - hotianglia3-1570562482.jpg

Articole de la același autor

Un cuplu din Constanța, lideri a unei grupări de hoți din locuințe în Anglia, și-a ridicat o vilă de 150.000 de lire în cartierul Palazu Mare și a cumpărat mai multe proprietăți în Mamaia și Constanța, din banii obținuți din vânzarea bunurilor furate. Cei doi constănțeni și averea realizată "din suferința a până la 500 de familii britanice jefuite" au fost prezentate într-un articol care a făcut înconjurul lumii, în ziarul "Daily Mail". 


O grupare de hoți români, acuzați că au jefuit peste 70 de imobile în Anglia, a ajuns după gratii. Gruparea era formată, potrivit autorităților engleze, din Constantin Stoian, de 30 de ani, Marian Molocia, de 27 de ani, Daniel Stoean, de 35 de ani, în fruntea cărora se aflau doi constănțeni, Cătălin Zaharia, de 30 de ani, și soția acestuia, Florina Spiru, de 28 de ani. Într-un articol publicat în "Daily Mail", cei doi constănțeni sunt acuzați de rudele complicilor lor că și-ar fi ridicat, din banii obținuți din jafurile date, o vilă de patru dormitoare, în valoare de 150.000 de lire, în cartierul Palazu Mare. Mai mult, spun aceleași surse pentru jurnaliștii "Daily Mail", Cristian Zaharia s-ar fi lăudat că este capul unei grupări infracționale în Anglia și că de fiecare dată când se întoarce acasă, după spargerile pe care le dau acolo, nu vine cu mai puțin de 50.000 de lire. 


Potrivit jurnaliștilor britanici, autoritățile i-au pus sub acuzare pe inculpați pentru 76 de spargeri, dar bănuiesc că numărul jafurilor s-ar ridica la aproape 500, furturi comise în patru regiuni din Marea Britanie. Inculpații filau locuințele, după care intrau pe ferestrele de la etajele superioare și sustrăgeau bani și bijuterii. "Lucrau în perechi, în special în nopțile de iarnă. Aveau măști și truse de testare pentru a verifica puritatea bijuteriilor", au mai afirmat surse din Poliție pentru jurnaliștii britanici. 
Jafurile au fost comise pe durata a patru ani, iar suspecții au fost dați de gol, într-un final, de cinci urme de pași. Săptămâna trecută, inculpații au fost condamnați la închisoare. Capul grupării, Cristian Zaharia, a fost condamnat la opt ani de închisoare. Următorul pas, arată jurnaliștii britanici va fi ca autoritățile să încerce să recupereze prejudiciul creat familiilor păgubite prin punerea sechestrului pe proprietățile din Constanța. 


Vila din Palazu Mare "domnește" asupra imobilelor învecinate, cu toalete în fundul curții și găini. O rudă a complicilor le-a spus jurnaliștilor: "Când vor ieși din închisoare și se vor întoarce, vor fi judecați după legea țigănească. Un alt bărbat a mers la închisoare din cauza lui și, după judecata țigănească, el va trebui să plătească. Pentru că el este hoțul adevărat, nu ei". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.379 secunde