Un bărbat bolnav psihic și-a torturat mama când a ieșit din ospiciu. Femeia este în agonie

353
Un bărbat bolnav psihic și-a torturat mama când a ieșit din ospiciu. Femeia este în agonie - smurd-1566313064.jpg

Articole recomandate

Masacrul de la Săpoca pune în discuție conceptul de eliberare din ospiciu pe bază de semnătură: odată ajuns acasă, bolnavul psihic nu este urmărit dacă își ia tratamentul și adesea recidivează, cu atacuri tot mai violente.


Într-un astfel de cerc vicios al suferinței este o bătrână de 83 de ani din Bacău, care îl are în grijă pe fiul ei, cu afecțiuni psihice.


Ultima oară, bărbatul a bătut-o atât de rău, încât mama lui a fost dusă în agonie la spital, iar polițiștii au deschis un dosar de tentativă de omor.


Vecinii au auzit-o pe bătrână, când își implora fiul să nu o mai lovească. Îngroziți, oamenii au sunat la 112, iar polițiștii au găsit-o pe bătrână plină de sânge, cu răni grave la cap.


Vecină: "Se auzea strigând "nu mai da, că mă omor". Iar el îi spunea "taci din gură". Asta era reacția. Auzind-o cum insistă, am dat telefon la ginere și ginerele a dat telefon la 112. Au venit foarte repede. În 5 minute au fost la ușă. Dacă întârziau probabil că nu o găseau în viață."


Medicii au reușit să o salveze pe sărmana bătrână.


 Geanina Pricopi, director de îngrijiri medicale Spitalul Bacău:"Pacienta a ajuns în serviciul de primiri urgențe în stare gravă. S-au luat toate măsurile de curățare și suturare a plăgilor. În momentul de față pacienta este internată în secția de neurochirurgie."


Vecinii spun că de peste zece ani bătrâna duce o viață grea lângă fiul ei, iar bărbatul, cu probleme psihice și crize de violență, era un pericol pentru toți. A fost internat la Psihiatrie de mai multe ori și de fiecare dată era scos pe semnătură, de mama lui.


Vecin: "El a fost internat de câteva ori la spital la Gâșteni. A plecat, a fugit. Cine i-a dat semnătură, nu știu, dar l-a luat sub semnătură acasă. A prezentat pericol de cel puțin 12 ani."


După ce și-a nenorocit mama, procurorii au decis să îl interneze iarăși la Psihiatrie.


Cristinel Ciocântă, șef Secția penală, tribunalul Bacău: "Va fi supus unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a vedea dacă avea discernământ în momentul comiterii faptei."


Este cercetat pentru tentativă de omor raportată la infracțiunea de violență în familie.


Vecinii spun că se tem atât pentru viața lor, cât și a bietei femei, dacă individul se va întoarce acasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.717 secunde