Un apropiat al lui Vlad Plahotniuc a fost găsit împușcat în cap pe un câmp din apropiere de Chișinău

186
Un apropiat al lui Vlad Plahotniuc a fost găsit împușcat în cap pe un câmp din apropiere de Chișinău - iurieluncau-1566116852.jpg

Articole recomandate

Iurie Luncașu, patronul unei companii care deține un imobil impunător în zona televiziunii din Chișinău - cunoscut în presă mai mult drept "Casa Alba' - și apropiat de fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, a fost găsit împușcat în cap sâmbătă seara într-un câmp în apropiere de Chișinău, informează duminică Ziarul Național. 


Informația a fost confirmată pentru publicația menționată de angajați ai Inspectoratului de Poliție Buiucani. 


Deși nu au fost făcute până în prezent declarații oficiale cu privire la acest caz, media de la Chișinău avansează varianta unei sinucideri. 


Prima instituție media care a publicat duminică dimineață informații despre acest caz a fost filiala din Republica Moldova a cotidianului rusesc Komsomolskaia Pravda, care scrie că Luncașu ar fi cumnat cu Vlad Plahotniuc, fiind căsătorit cu sora soției fostului lider al Partidului Democrat. 


Oficiali ai Inspectoratului de Poliție Buiucani nu au dorit să ofere mai multe informații despre acest caz, limitându-se să afirme că omul de afaceri a fost găsit mort în apropiere de Chișinău și că poliția a fost alertată de către șoferul acestuia. 


Portalul noi.md a dat publicității mai multe detalii ce par a fi o notă informativă a poliției. Potrivit acestuia, înainte de a se sinucide, Luncașu i-ar fi dictat șoferului său un mesaj despre gestionarea imobilului de la Telecentru. 


"Poliția Buiucani informează că, la 17.08.2019, orele 20:07, la Unitatea de Gardă a parvenit o înștiințare de la 112, precum că pe drumul R-6 se află o persoană împușcată în regiunea capului. Potrivit declarațiilor celui care a sunat la 112, Luncașu s-a împușcat cu arma personală în regiunea capului și a decedat în urma leziunilor suferite la locul faptei", indică portalul noi.md, apropiat socialiștilor proruși. 


Conform publicației menționate, poliția a audiat persoana care a sunat la 112, aceasta fiind șoferul omului de afaceri, Boris Babin. El a declarat că Iurie Luncașu l-a sunat sâmbătă seara în jurul orei 19:00 și i-a cerut să vină la domiciliul său pentru că ar vrea să ia o gură de aer curat. Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu, de unde l-a luat pe acesta și s-au îndreptat spre drumul R-6 (Ialoveni-Durlești). 


Din cele declarate de șofer, omul de afaceri i-a cerut la un moment dat să oprească în câmp și i-ar fi dictat un mesaj cu următorul conținut: "Am cumpărat 'Casa Albă' în 2017, am fost investitor'. După aceea, ar fi ieșit din mașină, spunându-i șoferului că iese să ia o gură de aer curat și atunci și-ar fi tras un glonț în cap dintr-un pistol model Astra, cal. 6,35, nr. 85034 și a decedat în urma traumelor primite. 


În Registrul de stat al armelor din Republica Moldova, Iurie Luncașu Iurie figurează ca posesor a cel puțin 6 arme. 


Din cele relatate de șofer rezultă că acesta stătea impasibil și se uita cum patronul său se împușcă în cap. 


În acest context, media moldovene nu precizează cetățenia șoferului lui Iurie Luncașu, un afacerist controversat la fel ca Vlad Plahotniuc, care a fugit din Republica Moldova pentru a scăpa de urmărirea în justiție după crearea noii alianțe de guvernare între Blocul ACUM și socialiști la începutul lunii iunie. 


Omul de afaceri Iurii Luncașu este cunoscut ca președinte al Clubului oamenilor de afaceri "Interdependența" și ar deține acțiuni la SC "DENIR LUX" SRL, "PRIMPROF CONSTRUCT" SRL, "ACVILIN-GRUP" și "GB & CO" SRL - (companii de construcții, import de mobilă, țigări și fabricarea vinului). Numele lui Iurie Luncașu ar figura și în tranzacția de peste 154 de milioane de lei, prin care o firma cipriotă a procurat clădirile din perimetrul străzilor Timiș și Bujorilor din Chișinău (așa-numita 'Casă albă'), imobile atribuite lui Plahotniuc. 


Totodată, Luncașu se numără printre invitații la petrecerile primarului de Orhei, Ilan Șor, condamnat pentru implicare în falimentarea Băncii de Economii, conform media de peste Prut. 


Sursă: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5169 secunde