Turiști în pericol. Pompierii verifică unitățile de cazare

229
Turiști în pericol. Pompierii verifică unitățile de cazare - turistiinpericol-1561398128.jpg

Articole recomandate

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța efectuează, pe toată durata sezonului estival, activități specifice în vederea verificării unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective de pe litoral.
Astfel, numai săptămâna trecută, au fost făcute 42 de controale la obiective de turism și alimentație publică din toate stațiunile de la malul Mării Negre. Au fost vizate 36 de unități de turism, două restaurante și cluburi, precum și în patru alte obiective. 
"În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 335 deficiențe. De asemenea, au fost aplicate 306 sancțiuni, respectiv 267 avertismente și 39 amenzi contravenționale în valoare totală de 181.500 lei", explică Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea".


Cu acest prilej, pompierii au depistat mai multe hoteluri în care nu erau avizate sau nici măcar întocmite planurile de intervenție, la unele unități de turism, nu era angajat un cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor. De asemenea, în unele situații nu erau menținute în stare de funcționare instalațiile electrice pentru iluminatul de siguranță pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranților interiori de incendiu, cât și pentru intervenție în încăperea centralei termice. Sau, în alte cazuri, mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor existente, adică stingătoarele, lipseau. Și, cel mai grav, numeroase instalații electrice erau folosite deși prezentau defecțiuni sau improvizații.


"Ca urmare a activităților preventive desfășurate și a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităților de turism controlate, au fost executate peste 100 exerciții de evacuare", a mai precizat reprezentantul ISU "Dobrogea". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.34 secunde