Turistă din România CONFIRMATĂ CU CORONAVIRUS în insula Creta

de Cuget Liber Duminică, 05 Iulie 2020 188
O româncă aflată în concediu cu soțul ei în insula greacă Creta a fost confirmată sâmbătă ca fiind infectată cu noul coronavirus, scrie Agerpres, preluând publicația greacă keeptalkinggreece.com. Este primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiștilor străini în insula greacă Creta.


Autoritățile sanitare și cele locale au intrat în alertă pentru a o localiza pe turista româncă și a-i transmite rezultatul testului COVID-19 efectuat la intrarea în Grecia. Ea este cazată la un hotel în Hersonissos.


Turiștii testați pozitiv cu coronavirus sunt puși 14 zile în izolare în hoteluri special destinate pentru carantină , dacă nu au nevoie de suport medical. Dacă starea lor este mai gravă, sunt internați în spital.


Pe ansamblul Greciei au fost confirmate până în prezent cinci cazuri în rândul pasagerilor sosiți pe aeroporturile grecești începând cu 1 iulie, în urma analizei a circa 1.400 de teste moleculare din cele 5.889 efectuate. Este vorba despre trei femei, din Suedia, Serbia și românca din Creta, precum și un cuplu grec.


Autoritățile grecești încearcă de joi seara să identifice contacții cazurilor confirmate. Femeia suedeză nu a respectat autoizolarea obligatorie de 24 de ore în care trebuie să rămână persoanele testate la sosirea în Grecia. Ea a fost localizată în timp ce se plimba prin Atena.


La intrarea în Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 în rândul turiștilor străini, cei testați fiind obligați ca până la aflarea rezultatului testului să rămână în izolare la adresa comunicată autorităților.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei