Țurcă sau apărare? Armata nu le dă militarilor vouchere de vacanță, dar cheltuie banii pe fotbal!

9394
Țurcă sau apărare? Armata nu le dă militarilor vouchere de vacanță, dar cheltuie banii pe fotbal! - armata-1522249661.jpg

Articole de la același autor

Militarii au primit astăzi o veste mai puțin plăcută: nu vor primi vouchere de vacanță, iar motivul este unul ce ține mai mult de abureală: să li se păstreze secretă identitatea. Are armata atâtea secrete, că nici agenții lui Putin, nici ai americanilor, cocoțați peste zidurile de sârmă ghimpată, nu reușesc să le dibuie.

Nu fac niciun comentariu pe această temă, avem finanțiști, avem responsabili din ministerele de resort. Nu pot însă să nu mă întreb: dacă nu sunt bani pentru voucherele respective (să fim serioși, acesta este motivul real), cum de armata găsește bani pentru alte activități care, cel puțin din punctul meu de vedere, nu au legătură cu apărarea țării. Și am să dau un exemplu concret: sportul.

Nu pot să pricep și pace de ce banii armatei se duc pe echipa de fotbal din Divizia D sau pe salariile Elizei Samara (tenis de masă), Ștefan Paloși (tenis), Andreea Ana (lupte) sau Dana Sofronie (antrenor gimnastică)?

Sunt patru nume mari: foști campioni olimpici, actuali campioni europeni sau viitori campioni mondiali. Le respect enorm munca. Au plecat din Constanța atrași de privilegiile oferite de armată. O armată care nu are bani pentru militari, dar are pentru o echipă de fotbal și alte sporturi.

Chiar are nevoie armata de imagine prin sport? Eu zic că nu, menirea sa fiind alta. Dar, trăim într-o țară în care democrația…

XXX

Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, informează Agerpres.

Potrivit actului normativ, în anul 2018, pentru personalul militar, polițiști, funcționari publici cu statut special din sistemul administrație penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională se decontează serviciile turistice prestate de unități aflate pe teritoriul României, efectuate în perioada concediului de odihnă, în limita valorică prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.8/2009.

Acestor categorii de persoane nu li se vor acorda vouchere de vacanță pentru a li se păstra secretă identitatea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6651 secunde