Tudorel Toader: "Dacă președintele vrea să elimine posiblitatea de a se da OUG-uri, să inițieze revizuirea Constituției"

208
Tudorel Toader:

Articole recomandate

Dacă președintele Klaus Iohannis vrea să elimine din Constituție posiblitatea de a se da ordonanțe de urgență, să inițieze o procedură de revizuire a Legii fundamentale, a declarat marți ministrul Justiției, Tudorel Toader.


"Declarații am auzit și eu zilele trecute. Faptul că va propune la referendum să nu mai existe ceva de genul acesta - să nu se mai dea ordonanțe de urgență în domeniul justiției. (...) Un referendum cu această temă nu rezolvă problema de fond. De ce? Pentru că Legea fundamentală, Constituția, abilitează Guvernul să dea ordonanțe de urgență, sigur când sunt întrunite condițiile urgenței. Dacă domnia sa (președintele Klaus Iohannis - n.r.) vrea să elimine din Constituție această instituție a Guvernului, posiblitatea Guvernului, nu este posibil decât să inițieze o procedură de revizuire a Constituției", a precizat Tudorel Toader, la Parlament.

Întrebat dacă modificarea Codurilor penale reprezintă o urgență, Toader a afirmat: "Vă dau un răspuns care nu vă ajută la nimic: da, pentru că sunt multe decizii ale CCR din anii din urmă care nu au fost transpuse, modificate în Codul penal. Avem directive europene care trebuie transpuse chiar în Codul penal - confiscare extinsă sau consolidarea prezumției de nevinovăție".

Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, președinții Camerei Deputaților și Senatului, s-au întâlnit, marți, la Parlament, cu premierul Viorica Dăncilă și ministru Justiției, Tudorel Toader.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3946 secunde