Trei persoane suspectate de trafic de migranți, reținute pentru 24 de ore

116
Trei persoane suspectate de trafic de migranți, reținute pentru 24 de ore - mdamagfzad1iotfkywywytk3mzzknjdk-1558164709.jpg

Articole recomandate

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, în urma a cinci percheziții domiciliare efectuate la membrii unei grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Galați.

Potrivit sursei citate, începând cu luna noiembrie 2018, polițiștii STPF Galați, coordonați de procurorii DIICOT, au derulat acțiuni specifice pentru documentarea activității infracționale a unui grup infracțional organizat, cu denumirea "Cărăușii", implicat în traficul de migranți.

Astfel, urmare a activităților specifice desfășurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigații și supravegheri informativ-operative au fost stabilite ca făcând parte din grupul infracțional P.P., P.N. și B.M., cetățeni români, cu vârste cuprinse între 42 și 48 de ani, domiciliați pe raza județului Galați.

La data de 09.11.2018, polițiștii STPF Galați și PTF Nădlac II, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia cetățeanul român P.P. a fost surprins în PTF Nădlac II în timp ce încerca să scoată ilegal din țară patru cetățeni străini, ascunși în compartimentul marfă al unei autoutilitare.

Din investigațiile efectuate, s-a stabilit că membrii grupului infracțional racolau persoane înregistrate ca fiind solicitante de azil în România și le transportau către vestul țării, cu scopul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru a ajunge în țări din vestul Europei. Pentru aceste servicii migranții plăteau sume cuprinse între 500 și 2.000 euro de persoană.

În data de 16 mai, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au desfășurat cinci percheziții domiciliare la mai multe locații de pe raza județului Galați, la persoanele suspecte de constituirea grupului infracțional organizat, specializat în trafic de migranți, prilej cu care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 29 de telefoane mobile și suma de 5.900 euro.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. Totodată, față de P.P., P.N., și B.M., procurorii DIICOT au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: Agerpres 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Mai 2019
Stire din Eveniment : Se schimbă programa școlară?
Sâmbătă, 18 Mai 2019
Stire din Eveniment : Avarie RAJA la Constanța!
Pagina a fost generata in 1.0837 secunde