Tranzacționarea acțiunilor Fondul Proprietatea la Bursa de Valori București va fi reluată în această dimineață

165
Tranzacționarea acțiunilor Fondul Proprietatea la Bursa de Valori București va fi reluată în această dimineață - bursa-1349936501.jpg

Titlurile FP au fost suspendate de la tranzacționare miercuri la prânz, ca urmare a decizie Curții de Apel București care a anulat numirea companiei americane Franklin Templeton drept administrator al Fondului Proprietatea. Curtea de Apel a menținut, astfel, sentința Tribunalului București dată în data de 22 decembrie 2011 care anula numirea FTIML ca administrator al FP, informează Agerpres.

În urma acestei hotărâri, Franklin Templeton Investment Management Limited /FITML/ a anunțat că va continua să administreze Fondul Proprietatea în conformitate cu contractul său de administrare încheiat cu acesta și cu Actul constitutiv în vigoare și hotărârile acționarilor, în colaborare cu Comitetul Reprezentanților.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetățenilor români ale căror proprietăți au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitației internaționale anunțate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiții și administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

 


 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1739 secunde