Tragedie rutieră pe Șoseaua Mangaliei. Șoferul vinovat - arestat!

1446
3

Articole de la același autor

Clipe greu de imaginat, desprinse parcă din cele mai fatidice scene ale filmelor horror, au avut loc în seara zilei de miercuri, pe Șoseaua Mangaliei. Un băiat de nici 2 ani a decedat, iar tatăl și bunica micuțului se află în stare gravă la Spitalul Județean Constanța. 


Cu toții au fost spulberați de un șofer începător, aflat la volanul unui autoturism Volkswagen Polo. Mama minorului se afla cu câțiva pași mai în spate, pe trecerea de pietoni, în momentul accidentului. Astfel, femeia și-a văzut copilul ținut în brațe de soț și mama, spulberați în timp ce traversau strada. Potrivit martorilor, Ștefan Bretan, tânărul de 21 de ani aflat la volanul autoturismului, nici măcar nu a apăsat pedala de frână, în condițiile în care ar fi avut o viteză de peste 100 de km/h. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest și dus la spital pentru prelevarea de probe biologice, rezultatele fiind negative pentru consumul de alcool sau substanțe interzise. 


Ștefan Bretan este din Buzău și a obținut permisul de conducere în vara anului trecut. El a fost reținut pe bază de ordonanță și ulterior arestat pentru o perioadă de 15 zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Constanța. Tânărul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 


Eduard, copilul care peste câteva zile ar fi împlinit 1 an și 5 luni, a intrat în stop cardio-respirator imediat după impact. În ciuda eforturilor făcute de cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, micuțul nu a mai putut fi salvat. Levent Metiș și Elena Sofian, tatăl și bunica minorului, au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Constanța în stare gravă și au fost operați. 


"Atât femeia, cât și bărbatul au suferit multiple traumatisme și au fost internați în secția Anestezie - Terapie Intensivă, intubați și ventilați mecanic. Pacienta, în vârstă de 42 de ani, a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale. O echipă complexă de medici a intervenit pentru rezolvarea unui traumatism hepatic, dar și pentru stabilizarea fracturilor de gambă", a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Constanța. 


Întrucât starea lui Levent Metiș nu permitea intervenția chirurgicală din cauza instabilității hemodinamice, bărbatul a fost operat, ieri, și se află în continuare în stare gravă. 


Potrivit anumitor surse, mama și tatăl minorului lucrau de opt ani la spălătoria din zona accidentului mortal. Ei terminaseră tura cu mult timp înainte, însă au mai rămas în cartier pentru a face cumpărături. În momentul în care au fost loviți pe trecere, membrii familiei se îndreptau spre locuința din zona CET. 


v v v 


"Este nevoie urgentă de sânge în Spitalul Județean Constanța! Este vorba despre accidentul de pe Șoseaua Mangaliei, de pe trecerea de pietoni, în urma căruia a murit un copil de nici 2 ani, iar tatăl și bunica se luptă între viață și moarte!", sună unul dintre apelurile constănțenilor pentru a îndemna cetățenii să doneze sânge. Cetățenii care vor să dea o mână de ajutor sunt rugați să precizeze numele victimelor înainte de donare: Levent Memiș și Sofian Elena. 


Comentează știrea

Adevarul
23 februarie 2018
Tendinte sinucigase pe trecerile de pietoni

Derbedeul de la volan este vinovat 100% si merita cea mai aspra pedeapsa , problema este si la pietoni , se avanta pe trecerile de pietoni ca si cum ar fi un zid intre ei si masini ...nu acorda nici cea mai mica atentie la ce se intampla in jurul lor ! Aici trebuie lucrat, inca in scoli , educatie rutiera '' pe paine '' ca sa zic asa , asta trebuie facut. Ce a facut tatal respectiv vad zilnic prin oras , femei cu copii de mana care trec strada fara sa asigure de loc....fie ea si trecere !

Nepriceperea la volan....
23 februarie 2018
automultumirea,aroganta si o nepasare tipic romaneasca ...

....Prezente toate in acelasi timp,in mintea unui om alcatuiesc un amestec toxic,exploziv,distrugator ca praful de pusca care mai are nevoie doar de o scanteie.Nu mai dati vina pe starea drumului.Pe vremuri se punea accent foarte mare pe CONDUCEREA PREVENTIVA.Cand am luat carnet de sofer,prin 1973, am studiat de buna voie si niste carti special editate pentru conducere preventiva.Toti trebuie sa intelegem ca a conduce un automobil nu este o mare filosofie.Toti oamenii sanatosi la trup,toti oamenii normali pot conduce cu usurinta un automobil,indiferent de sex,desigur dupa un scurt antrenament.Pot conduce cu usurinta,spuneam ,pentru ca asa a vrut proiectantul/fabricantul automobilului.Toti invatam sa rasucim volanul cu usurinta,toti invatam sa schimbam viteza, sa acceleram sau sa punem o frana. Dar nu toti suntem responsabili si constienti de forta unui automobil. Creierul uman stie ce are de facut daca este antrenat.Un creier antrenat la volan poate fi comparat cu un pilot automat.RUTINA,adica pilotul automat, este foarte periculoasa la volan.Rutina te poate ucide.Din cauza asta in afara de RUTINA la volan mai este nevoie si de un SUPERVIZOR,de bucatica aia de creier care gandeste si iti aproba actiunile viitoare.Unii si in special tinerii ajunsi la volan au tendinta sa braveze.Braveaza pentru ca nu stiu ce se poate intampla,braveaza ca sa demonstreze ca el a fost inzestrat de natura cu un talent deosebit la volan,ca el este "alesul Domnului".Sunt mii si mii de cazuri de accidente,sunt sute de variante de "amestecuri explizive" ,de conditii de a se produce un accident.Ideal este sa le stim pe toate.Ideal este este sa evitam toate "amestecurile" explozive.Am o stire proasta pentru totii atotstiutorii,pentru aroganti,pentru cei care se cred experti ai volanului,pentru "alesii Domnului la volan", pentru toti cei care cred ca nu le-a mai ramas nimic de invatat la volan.La toti le spunem ca NU EXISTA SOFERI BUNI....CONDUCETI PREVENTIV ! .....NU LASATI PILOTUL AUTOMAT SA CONDUCA SINGUR FARA SUPERVIZOR !... Am vazut piloti de curse morti din accident in masina lor personala,in vacanta.Uite asa !

Hurrdh
23 februarie 2018
Tendinte sinucigase are mata

Fireati ai dracu de soferi blestemati pai daca ar fi dupa voi ar trebui sa nu mai traverseze nimeni strada ca sa mergeti voi cu toata viteza...daca nici pe la trecere nu putem sa traversam atunci pe unde ? Am ajuns sa ne fie frica sa mai traversam noi si copiii nostri din cauza voastra blestematilor!! Tu ca sofer ai obligatia cand te apropii de o trecere de pietoni sa reduci viteza chiar daca nu traverseaza nimeni ...altfel omorati oameni nevinovati cu zile ...Dementilor!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1926 secunde