TRAGEDIE. Pacient mort, după ce a căzut în curtea Spitalului Județean Constanța

de Cuget Liber Duminică, 15 Septembrie 2019 10954
Incident tragic la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța: un pacient a murit, după ce i s-a făcut rău și a căzut în curtea instituției medicale. 


Evenimentul a avut loc sâmbătă seara, 14 septembrie, bolnavul fiind descoperit, inconștient, de agenții de pază și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe. Cadrele medicale nu au mai reușit să îi salveze viața, declarând decesul. 
Potrivit unor surse, pacientul avea tumoare și hemoragie digestivă și i s-a făcut rău după ce și-a condus rudele care veniseră să îl viziteze în spital. 


„Pacientul a fost internat la începutul acestei săptămâni din pricina hemoptiziilor repetate. La internare, bărbatului i s-a adus la cunoștință de către medicul curant că are contraindicație să părăsească salonul, singurul efort permis fiind deplasarea la grupul sanitar. În cursul serii de 14 septembrie, contrar indicațiilor medicale, pacientul a părăsit secția, coborând în curtea spitalului. Aici a suferit o nouă hemoptizie masivă, fapt ce a dus la pierderea imediată a cunoștinței. Ulterior, acesta a fost observat de către un alt pacient și agentul de pază aflat în curtea unității care l-a anunțat pe agentul din Unitatea Primiri Urgențe. Imediat pacientul a fost preluat de către un echipaj  de ambulanță aflat în curtea spitalului și dus la UPU, direct pe camera de resuscitare (COD ROȘU). Medicii de gardă l-au intubat și au început manevrele de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse, după aproximativ o jumătate de oră, a fost constatat decesul”, au precizat reprezentanții spitalului. 
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța a demarat o anchetă internă în acest caz.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei