Trafic cu mașini furate, în Dobrogea. Acțiune de amploare a autorităților

227
Trafic cu mașini furate, în Dobrogea. Acțiune de amploare a autorităților - furt-1473587010.jpg
Zeci de vehicule furate din diferite țări europene au fost identificate de Poliția Română, în cadrul unei acțiuni internaționale. 3 persoane bănuite de comiterea faptelor au fost reținute. Este vorba de o acțiune la nivel european, desfășurată în perioada 6–7 septembrie, alături de autorități ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene, pentru combaterea furturilor de autoturisme și a traficului internațional cu autovehicule sustrase.

La nivel național au fost depistate 29 de vehicule urmărite de autoritățile polițienești (25 autoturisme, 1 cap de tractor, 1 camion, 1 utilaj agricol și o motocicletă). 8 dintre acestea erau reclamate ca furate din Italia, 7 reclamate ca furate din România, 3 furate din Spania, 3 din Germania, 2 din Austria și câte unul reclamat ca furat din Belgia, Franța, Slovacia, Suedia, Portugalia, respectiv din Marea Britanie.

Toate autovehiculele identificate au fost indisponibilizate în vederea efectuării constatărilor tehnico-științifice. Trei dintre cei care ar fi sustras autovehicule, în perioada 31 august – 6 septembrie, pe raza județului Tulcea, au fost reținuți pentru 24 ore. Polițiștii derulează acum activități, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, pentru repatrierea acestora către părțile vătămate.

Cercetările continuă pentru tragerea la răspundere a tuturor autorilor furturilor de autovehicule, precum și a celor care au traficat aceste autovehicule. Activitățile au beneficiat și de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În acțiune au fost angrenați polițiști de investigații criminale, poliție rutieră, ordine publică, sub coordonarea Direcției Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În cadrul operațiunii au fost organizate acțiuni în trafic și în locurile de comercializare a autovehiculelor second-hand.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5989 secunde