Ți-e și frică să mai ieși din casă. Bătăi cu topoare și tentative de omor, în Valu lui Traian! Poliția explică tot

4022
Ți-e și frică să mai ieși din casă. Bătăi cu topoare și tentative de omor, în Valu lui Traian! Poliția explică tot - fondpolitistianchetatireclamati1-1469619550.jpg
Tensiuni în comuna constănțeană Valu lui Traian, după ce primarul Florin Mitroi a atras atenția că situația din localitate a scăpat de sub control, în ceea ce privește infracționalitatea. Nu de aceeași părere sunt și polițiștii, care demontează toate aspectele sesizate într-un comunicat de presă emis de Primăria Valu lui Traian. 


"În 2008, în Valu lui Traian își desfășurau activitatea 8 polițiști, raportat la o populație de maxim 10.000 de locuitori. În 2016, când populația urcă spre 19.000 de locuitori, postul de poliție mai are doar 4 lucrători. De-a lungul anilor am făcut numeroase adrese atât către IPJ, cât și către Instituția Prefectului, solicitând patrule de jandarmi sau suplimentarea resurselor umane ale Postului de Poliție. Dacă echipajele au fost prezente în limita posibilităților, suplimentarea a rămas fără răspuns. În ultimele luni, în comună au avut loc spargeri de locuințe și sedii de firmă, bătăi cu topoare soldate cu răniți și tentative de omor. Grupul sau grupurile care atacă acum sunt periculoase, nu le pasă că obiectivul este populat. Pur și simplu sfidează orice autoritate și nu se tem de nimic. În această situație este normal să alertăm populația, cât și organismele statului care au în domeniu de activitate siguranța cetățeanului", se arată într-un comunicat emis de Primăria Comunei Valu lui Traian. 


Nu de aceeași părere sunt și polițiștii, care susțin prin intermediul unui comunicat de presă faptul că în cursul acestui an a fost înregistrată chiar o scădere a faptelor de natură penală, față de anul trecut. De asemenea, polițiștii susțin că odată cu creșterea demografică semnificativă semnalată de Primăria Valu lui Traian a crescut proporțional și numărul agenților. 


"De la începutul anului 2016, în localitățile Valu lui Traian și Murfatlar, se constată o scădere a faptelor de natură penală, cu 25% în Valu lui Traian, respectiv 42% în Murfatlar, față de perioada similară a anului 2015, sens în care considerăm că informațiile apărute nu corespund realității. În ultimii ani, localitățile Valu lui Traian și Murfatlar au cunoscut o dezvoltare demografică semnificativă, astfel încât volumul de muncă al polițiștilor a crescut proporțional, dar la nivelul subunităților de poliție se acționează permanent în sistem integrat, tocmai pentru a se veni în sprijinul localnicilor și pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere siguranței cetățenilor", este poziția Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4671 secunde