Testări pentru coronavirus, în Tulcea

182
Testări pentru coronavirus, în Tulcea - dd-1585490056.jpg

Articole recomandate

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Tulcea a anunțat că săptămâna viitoare va începe testarea pentru coronavirus în laboratorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), potrivit Agerpres.

În momentul de față, diagnosticarea persoanelor din județul Tulcea suspecte de infectarea cu noul coronavirus se face în centre din Constanța și București, iar autoritățile au început încă de acum o săptămână demersurile pentru ca analiza testelor să se realizeze la DSVSA.

"Testarea trebuie să se facă cu RT-PCR, va începe la DSVSA săptămâna viitoare, avem kiturile de extracție și le așteptăm pe cele de amplificare. Amenajăm vestiarele și filtrele de la DSVSA", se menționează într-un comunicat transmis duminică de către reprezentanții SJU.

Conducerea spitalului menționează că în magaziile unității există stocuri de echipamente de protecție pentru circa două săptămâni și că zilnic aceste echipamente sunt distribuite pe secții.

"Despre măștile de protecție: cele simple le poartă tot personalul, cele cu filtre le poartă cei implicați în proceduri de tipul intubare, resuscitare, ventilație mecanică, bronhoscopie, traheotomie. (..) Despre combinezoane, acestea există în stocuri și se folosesc doar când pacientul este suspect sau confirmat și se efectuează manevre medicale", se arată în comunicatul SJU.

Potrivit Prefecturii județului, în Tulcea sunt 2.525 de persoane izolate la domiciliu și 179 în carantină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7488 secunde