Țepele date cu mașini second-hand pot deveni istorie! Cine le-a pus gând rău escrocilor

1347
1
Țepele date cu mașini second-hand pot deveni istorie! Cine le-a pus gând rău escrocilor - tepele-1479405733.jpg
Țepele cu autoturisme furate pe care și le iau unii șoferi, atrași de un preț mai scăzut, ar putea scădea simțitor. Asta, datorită unei inițiative a Guvernului, care a dat undă verde implementării unei platforme online, ce va permite oricărei persoane interesate de achiziționarea unui autoturism la mâna a doua să afle întreg istoricul mașinii. Aplicația online va putea fi accesată și de pe telefonul mobil, platforma fiind realizată în proporție de aproximativ 25%. 


Cei care optează pentru cumpărarea unei mașini second-hand ar putea avea mai puține bătăi de cap și mai multe informații înainte de alegerea autoturismului potrivit. Mai precis, viitorii cumpărători vor putea verifica kilometrajul real, numărul de proprietari anteriori și al accidentelor în care a fost implicat autoturismul, grație platformei online la care lucrează mai mulți specialiști angajați de Guvern. 


Așa cum probabil știți sau, mai rău, ați simțit-o pe propria piele, tranzacțiile auto cu mașini second-hand nu sunt transparente și multe nereguli sunt ascunse, plecând de la kilometraj modificat și terminând cu motorul schimbat. De asemenea, printre practici se mai numără ascunderea istoricului de accidente, dar și scopul folosirii vehiculului, precum un autoturism taxi vândut ca mașină de uz personal. 


Aplicația va permite căutarea autovehiculelor după seria de caroserie, iar Guvernul va decide dacă serviciul va fi gratuit sau va fi percepută o taxă în schimbul informației. În acest moment, cei care vor să cumpere o mașină din țară sau străinătate pot verifica seria șasiului și a motorului, cu ajutorul Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța. 


Ce vă sfătuiesc oamenii legii 


"Trebuie să fiți atenți la documente, la verificarea seriei de la șasiu și motor, la cheile de contact, care trebuie să fie cel puțin în număr de două și să nu fie cumva contrafăcute. Verificarea autenticității certificatului de înmatriculare nu poate să cadă în sarcina unor persoane care nu au pregătirea necesară în acest sens. În momentul înstrăinării, trebuie întocmită o factură de vânzare-cumpărare la o firmă de intermedieri auto sau între cumpărător și vânzător la un birou notarial. Pe certificatul de înma-triculare obligatoriu trebuie trecută data de înstrăinare, în cazul autoturismelor românești, pentru că și autovehiculele românești pot fi furate, nu doar cele din străinătate", au precizat, pentru "Cuget Liber", reprezentanții Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța. 


Comentează știrea

DODO
18 noiembrie 2016
excelent !

dar de ce nu s-a facut pina acum ? cum se faceau acte de imatriculare masinilor furate ? chiar nu sapa nimeni in trecut ca asa ceva se putea doar cu complicitatea organelor si acum ...surpriza ! toti sint mielusei

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2016
Stire din Economie : Mozaic economic
Marţi, 20 Septembrie 2016
Stire din Economie : Citroen C1, în România de la 9.400 euro
Marţi, 20 Septembrie 2016
Stire din Economie : Opel se mândrește cu noul Karl Rocks
Pagina a fost generata in 0.506 secunde