Taxa de tramă stradală, anulată de Tribunalul Constanța. SPIT: "Taxa se achită în continuare"

1182
1
Primăria Municipiului Constanța primește lovitură după lovitură, din partea instanțelor de judecată, în ceea ce privește taxele impuse societăților comerciale. După ce, la data de 12 septembrie, Curtea de Apel Constanța a anulat taxa de liniște, judecătorii Tribunalului Constanța au decis anularea taxei de tramă stradală. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța. În aceste condiții, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța precizează că taxa pentru tramă stradală se plătește în continuare. 


Demersurile Asociației Constanța Ia Atitudine au dat roade, reușind într-o singură lună să anuleze taxa de liniște și cea de tramă stradală. Taxa de liniște a fost anulată prin decizia luată de Curtea de Apel Constanța la data de 12 septembrie. În ceea ce privește taxa pentru trama stradală, magistrații Tribunalului Constanța, au decis la data de 29 septembrie, în dosarul nr. 2426/118/2016, de materie contencios administrativ și fiscal, cu obiectul anulare act administrativ. 


"Respinge excepția lipsei calității procesuale active invocată de pârât. Admite acțiunea. Dispune anularea în parte a anexei n5.5: Alte taxe administrate de serviciul public de impozite, taxe și alte venituri ale bugetului local, din Hotărârea Consiliului Local nr. 312/18.12.2015 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2016 în ce privește Cap. III - taxa folosire tramă stradală de către autovehiculele concepute și construite pentru transportul de mărfuri pe raza mun. Constanța pe străzile de trafic, ușor și greu", se arată în minuta judecătorească. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța, în termen de 10 zile.


La o zi după decizia luată de Tribunalul Constanța, SPIT a emis un comunicat în care anunță că taxa de folosire a tramei stradale se achită în continuare. "Vă informăm că taxa de folosire tramă stradală pentru anul 2016 nu a fost anulată și se achită în continuare la SPIT. Hotărârea judecătorească nr. 1154/29.09.2016 care stabilește anularea taxei, reglementată la Cap. III din anexa nr. 5 din Hotărârea Consiliului Local nr. 312/2015 privind stabilirea impozitelor și taxelor pentru anul 2016, va fi pusă în aplicare doar la data rămânerii definitive a acesteia", precizează Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, în cadrul unui comunicat de presă. 


Potrivit unor cifre prezentate de SPIT Constanța, până la sfârșitul anului 2016, încasările aferente taxei de folosire a tramei stradale au fost estimate la 2.100.000 lei, iar până la data de 31 august 2016 suma încasată este în cuantum de 2.312.843 lei. 


Pentru anul 2015, încasările au fost estimate la 2.100.000 lei, iar cuantumul încasărilor realizate au fost în cuantum de 2.483.837 lei.


Comentează știrea

Laurentiu
1 octombrie 2016
Taxe necesare

Taxa de drama stradala este foarte utila/se taie trotuare pentru parcare/ barurile ar trebui sa plateasca taxe de ordine-publica!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7961 secunde