"Taxă de protecție" la Penitenciarul Poarta Albă: bani și haine pentru a nu munci la ghena de gunoi!

354

Articole de la același autor

Doi bărbați, dintre care unul gardian în cadrul Penitenciarului Poarta Albă, au ajuns după gratii într-un dosar de luare de mită în formă continuată. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Florin C., angajat ca agent de penitenciare în cadrul Secției Exterioare Valu lui Traian a penitenciarului, este acuzat că a pretins și primit, în repetate, rânduri, de la un deținut, mai multe produse și bani, pentru "a îi crea un regim preferențial de muncă".



"Probatoriul administrat în cauză, până în prezent, a relevat că în perioada februarie – aprilie 2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Florin C. i-a solicitat unui martor deținut în unitatea sus-menționată și ulterior a primit în numele acestuia, prin intermediar, aproximativ 60 de pachete de țigări, o pereche de papuci, suma de 500 de lei și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi, un parfum – toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut și să îi creeze un regim preferențial de muncă. În caz contrar, agentul de penitenciare Florin C. îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi", au precizat anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
Produsele și banii ajungeau la agentul de pază printr-un intermediar, mai precis, au arătat oamenii legii, prin Vasile C.; anchetatorii au arătat că intermediarul i-a dat gardianului, pe 4 martie, 500 de lei, bani ce proveneau de la deținut, iar pe 10 aprilie, mai multe produse.



"Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal și nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție", au subliniat procurorii.



Cei doi suspecți au fost prezentați instanței de judecată, în sfârșitul de săptămână care a trecut, fiind dispusă arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7217 secunde