Țara care a tratat superficial noul coronavirus. Sunt confirmate peste 2.000 de decese!

3949
Țara care a tratat superficial noul coronavirus. Sunt confirmate peste 2.000 de decese! - suedia-1587659286.jpg

Articole recomandate

Autoritățile sanitare suedeze au anunțat, în urmă cu puțin timp, 84 de noi decese cauzate de virusul Covid-19, majorând bilanțul oficial al epidemiei la peste 2.000 de morți în această țară care a luat măsuri mai suple decât majoritatea țărilor europene pentru frânarea pandemiei, informează agenția AFP, consultată de Agerpres.

Astfel, regatul cu o populație de 10,3 milioane de locuitori numără deja 16.755 de cazuri de contaminare și 2.021 de decese, cu o rată a mortalității mult mai mare decât în alte țări nordice.

Potrivit cifrelor revizuite ale Agenției publice de sănătate, 70.500 de locuitori din capitala suedeză Stockholm și din regiunea ei - dintr-un total de 2,3 milioane - erau la 8 aprilie potențial purtători ai virusului.

Potrivit autorităților sanitare, un sfert din populația care locuiește la Stockholm și în regiunea capitalei ar fi contaminată cu noul tip coronavirus până la 1 mai.

În Suedia, spre deosebire de alte țări europene, izolarea populației nu este de actualitate pentru frânarea epidemiei. Singurele constrângeri majore sunt interzicerea adunărilor publice de peste 50 de persoane, precum și vizitele în căminele de bătrâni. În rest, guvernul a făcut apel la civism, cerându-i fiecăruia să-și asume responsabilitățile și să respecte recomandările sanitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0538 secunde