Video Tânăra arsă, plimbată inutil între spitalele din România, transportată în Belgia cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

2524

Articole recomandate

UPDATE - O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua astăzi, 16 aprilie, în jurul orei 15.00, o misiune umanitară de urgență pe ruta București - Bruxelles, Belgia, pentru transferul unei paciente din județul Tulcea, rănită în urma unui accident care a avut loc în comuna Sfântu Gheorghe.
Pacienta, având arsuri de gradele I, II, III și IV pe circa 40 la sută din suprafața corpului, va fi asistată pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD și de o echipă medicală militară și va fi transportată la un spital din Bruxelles, Belgia.

Misiunea se efectuează la solicitarea Spitalului județean de urgență Constanța, prin Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.



***


Mădălina Neculai, fata arsă de vie într-un cumplit incendiu produs în Sfântu Gheorghe (Tulcea), a fost plimbată ore în șir, între mai multe spitale din țară, iar șansele ei au scăzut considerabil.


Tânăra în vârstă de 25 de ani a suferit arsuri de gradul 4 pe 50% din suprafața corpului, după ce, în noaptea de duminică spre luni, s-a adăpostit împreună cu iubitul ei într-o baracă improvizată de pe malul Dunării.


Cei doi ar fi plecat să se distreze împreună cu alți prieteni, iar la un moment dat, din cauza unei ploi puternice, au decis să se adăpostească în baraca de pe malul Dunării.

Pentru că era frig, iubitul Mădălinei a decis să aprindă focul. Pentru a înteți focul, tânărul a luat un bidon în care credea că se afla motorină și l-a aruncat pe foc.

Din nefericire, în bidon se afla benzină, astfel că întreaga cabană a fost cuprinsă de flăcări.


Tânărul a reușit să se salveze după ce a sărit în apă, însă Mădălina a rămas în interior și efectiv a ars de vie.


Mai mulți bărbați au intervenit la fața locului și au reușit să o salveze pe Mădălina. Un tânăr a intrat în foc, după ce l-a întrebat pe iubitul fetei dacă se mai află cineva în interior, și a reușit să o scoată pe Mădălina.

Fata avea arsuri grave, inclusiv pe față, iar o ambulanță navală a ajuns la fața locului abia după aproximativ o oră.

Mădălina Neculai a fost transportată în stare gravă la spitalul din Tulcea, acolo unde medicii au decis că sunt depășiți și au cerut transferul fetei la Constanța.

Tânăra a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Constanța cu un elicopter SMURD, iar ulterior a fost trimisă la Timișoara.

De la Timișoara, Mădălina s-a întors la Constanța, după ce medicii de acolo au decis că nu pot interveni în cazul ei.

În prezent, tânăra se află pe Secția ATI a spitalului din Constanța, în stare gravă, având puține șanse de supraviețuire, scrie observator.tv


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4387 secunde